Table of Contents:

  1. Hvor tit skal vinduer skiftes?
  2. Hvor lang tid holder vinduer?
  3. Hvad er forskel på 2 og 3-lags vinduer?
  4. Hvad koster renovering af vinduer?
  5. Hvad koster det at få nye vinduer?
  6. Hvad koster det at skifte glas i vinduer?
  7. Hvor længe holder en termorude?

Hvor tit skal vinduer skiftes?

Som hovedregel siger man, at vinduer skal skiftes hvert 10. år, mens døre skal skiftes mere sjældent. Dette er dog kun en tommelfingerregel, og når det kommer til virkeligheden, så er den ofte anderledes. Det er også noget, de fleste mennesker må forstå, før de går ud og foretager deres investering.

Hvor lang tid holder vinduer?

Levetiden for vinduer kan være vanskelig at fastsætte præcist. Som udgangspunkt, og under forudsætning af regelmæssig vedligeholdelse, bør det dog kunne forventes, at et nyere vindue i det danske klima holder i 30-50 år. Vinduets tekniske levetid er oftest betydeligt kortere end den mulige levetid.

Hvad er forskel på 2 og 3-lags vinduer?

Med 2 lags glas får man ét hulrum og med 3-lags glas får man 2 hulrum og det giver sig selv, at 3-lags glas derfor er mere isolerende end 2-lags glas.

Hvad koster renovering af vinduer?

Da udgifterne til udskiftning og montering af 30 m2 nye energivinduer vil lande på et sted mellem 70.000 og 90.000 kr., betyder det i praksis, at tilbagebetalingstiden på investeringen er ca. 27 år.

Hvad koster det at få nye vinduer?

Gennemsnitsprisen for at få udskiftet et enkelt vindue ligger mellem 2.750 og 3.125 kroner inkl. moms i Jylland, mens prisen for en tilsvarende opgave koster 3.125-3.750 kroner inkl. moms på Sjælland - dertil skal du lægge prisen for selve vinduet.

Hvad koster det at skifte glas i vinduer?

For traditionelle 2-lags lavenergi termoruder vil du finde priser for 378 DKK per kvadratmeter. For traditionelle 3-lags lavenergi termoruder vil du finde priser for 572 DKK per kvadratmeter. For termoruder med de bedste isoleringsevner vil man dog se priser op mod 1.620 DKK per kvadratmeter.

Hvor længe holder en termorude?

Termoruder har den ulempe, at de kan punktere, hvis den lufttætte forsegling brydes, men de vurderes normalt at kunne holde op til ca. 30 år. Termoruder fås med en lang række funktioner med hensyn til sikkerhed, støjdæmpning, solafskærmning og meget mere.