Table of Contents:

  1. Hvordan fungere den fysiske solcreme?
  2. Hvorfor skal man have solcreme på?
  3. Hvad er forskellen på solcreme til ansigt og krop?
  4. Kan man stadig blive brun med solcreme?
  5. Kan man bruge solcreme som ansigtscreme?
  6. Hvad er Tiosol?
  7. Hvilke ingredienser er der i solcreme?

Hvordan fungere den fysiske solcreme?

Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af UV-strålingen - enten med et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV- stråling, som omsættes til varme, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Hvorfor skal man have solcreme på?

Men solens stråler bør nydes med omtanke, for de kan også forårsage solskoldninger, øjenskader og for tidlig aldring i form af rynket hud. Både UVA-stråling og UVB-stråling kan medvirke til udvikling af hudkræft. Derfor er det vigtigt, at bruge en solcreme, der beskytter huden mod begge former for stråling.

Hvad er forskellen på solcreme til ansigt og krop?

Solcreme til ansigtet Selvom beskyttelsen i solcremer til ansigt og krop er nøjagtig den samme, laver flere producenter en speciel udgave til beskyttelse mod solen i ansigtet. Det skyldes, at din ansigtshud er mere sensitiv end huden på din krop.

Kan man stadig blive brun med solcreme?

Mange mennesker tror, at en solcreme med en høj solfaktor (SPF) forhindrer, at man bliver brun. Derfor bruger de i stedet produkter med en lavere faktor. Men du bliver brun, selvom solfaktoren er høj. Det tager dog lidt længere tid, men du passer bedre på din hud.

Kan man bruge solcreme som ansigtscreme?

Mens nogle prioriterer fedt og fugt, så solcremen også kan fungere som dagcreme, så ønsker mange en creme, der ikke fedter.

Hvad er Tiosol?

Tiosol er et flydende fysisk solfilter, der bremser UV-A og UV-B stråler. Fysiske solfiltre, som Tiosol, virker ved at lægge en hinde på huden, der reflekterer og spreder UV-strålerne og derved beskytter huden. Det aktive stof i Tiosol er det naturlige mineral titandioxid på ikke-nano form.

Hvilke ingredienser er der i solcreme?

Ud over de almindelige ingredienser i en creme indeholder solcremer UV-filtre, der kan være fysiske eller kemiske. Som regel findes begge typer filtre i solcreme. Det fysiske UV-filter er som regel titandioxid, TiO2, et hvidt stof, som reflekterer både UVA- og UVB-stråling fra solen.