Table of Contents:

  1. Hvad er verdens flotteste flag?
  2. Hvad skete der ved Lyndanise i 1219?
  3. Er Dannebrog Verdens ældste flag?
  4. Hvorfor skal flaget ned ved solnedgang?
  5. Hvad er Flagreglerne i Danmark?

Hvad er verdens flotteste flag?

Selveste den britiske dronning Victoria har fået den brutale sandhed præsenteret: Det danske nationalflag, Dannebrog, er verdens smukkeste flag. Dannebrogs førsteplads i den global skønhedskonkurrence blev konstateret, da orlogsfartøjer fra fyrre stater den 17.

Hvad skete der ved Lyndanise i 1219?

Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under slaget ved Lyndanise i det nuværende Tallinn i Estland. Vi er vant til at se massevis af dannebrogsflag på bybusser, offentlige bygninger og alle mulige steder hvert år den 15. juni. I kalenderen står der valdemarsdag ud for datoen.

Er Dannebrog Verdens ældste flag?

Dannebrog er verdens ældste nationalflag og ophav til alle de skandinaviske korsflag. Sjovt nok har symbolet for kristendommen overlevet så længe, selvom Skandinavien nok er den mindst religiøse del af Vesteuropa. Legenden fortæller, at flaget faldt ned fra himlen i 1219 i et slag mod Esterne. Kong Valdemar d.

Hvorfor skal flaget ned ved solnedgang?

Traditionen tro må flaget blive hejst ved solopgang, og det skal ned igen ved solnedgang. Flager du efter solnedgang, flager du ifølge et gammelt ordsprog 'for Fanden'. Skulle du på grund af en uskyldig forglemmelse komme til at flage efter solnedgang, er du ikke en decideret lovbryder.

Hvad er Flagreglerne i Danmark?

Der eksisterer ikke en flaglov i Danmark. Mange har forsøgt at lovgive omkring Dannebrog, men det er aldrig lykkedes. Til gengæld har vi noget, der næsten er bedre, nemlig traditioner og god skik. Vi er overbeviste om, at det er lige præcis derfor vi har så afslappet og kærligt forhold til vores flag.