Table of Contents:

  1. Hvad farve er Frihedsgudinden?
  2. Hvorfor blev Frihedsgudinden opført?
  3. Kan man komme op i faklen på Frihedsgudinden?
  4. Hvad står der på Frihedsgudinden?
  5. Hvorfor står Frihedsgudinden i New York?
  6. Kan man spise i Frihedsgudinden?
  7. Hvad koster Frihedsgudinden?

Hvad farve er Frihedsgudinden?

Statuen er lavet af kobber og var engang skinnende og rødbrun (som en kobber mønt). Til alles overraskelse ændrede statuen sin farve til den grøn-blå farve i løbet af to årtier (hvilket de nok burde have vidst!).

Hvorfor blev Frihedsgudinden opført?

Selve fundamentet (soklen) under statuen blev bekostet af USA. Idéen til statuen opstod i 1865 efter Den Amerikanske Borgerkrig; den skulle være en hyldest til de to landes bidrag til republikanske principper om lighed og folkelig regeringsform og et minde om USA's uafhængighed.

Kan man komme op i faklen på Frihedsgudinden?

Der er et observationsdæk, i toppen af den piedestal Frihedsgudinden står på. Her er du tæt på selve Frihedsgudinden, og desuden får du en fantastisk udsigt over Manhattans skyline. For at komme derop skal du gå op ad 215 trapper, eller du kan tage noget af turen i elevator (elevatoren går dog ikke hele vejen op).

Hvad står der på Frihedsgudinden?

Liberty Island er øen, hvor statuen af Frihedsgudinden står. Øen hed oprindelig Bedloe's Island, men skiftede i 1956 officielt navn til Liberty Island. Øen ligger i New Yorks havn udenfor Manhattan. Øen kan kun nås med færge, enten fra Battery Park i Manhattan, eller Liberty State Park i Jersey City (New Jersey).

Hvorfor står Frihedsgudinden i New York?

Nogle år efter middagen bestemte billedhuggeren, Bartholdi, sig for at gøre denne tanke til virkelighed. Han rejste derfor til USA for at præsentere idéen. Allerede inden han kom i land havde han fundet netop det sted, hvor monumentet skulle stå, nemlig på øen Bedloe's Island lige uden for New York.

Kan man spise i Frihedsgudinden?

The View er et Must-Go på din første tur til New York. Restauranten drejer rundt. En time og et måltid senere har du været rundt og se New York fra 360 grader. Det er udsigten der gør dit besøg til noget specielt.

Hvad koster Frihedsgudinden?

Færgerne der sejler fra Battery Park koster 8$ og sejler hver halve time ca. kl. 9.30-17, i sommerperioden måske tidligere. Billetten dækker både Frihedsgudinden og turen til Ellis Island og de kan købes i Castle Clinton i Battery Park.