Table of Contents:

  1. Hvilke planter er der i regnskoven?
  2. Hvor mange plantearter er der i Amazonas?
  3. Hvor meget CO2 optager regnskoven?
  4. Hvad får vi fra regnskoven?
  5. Hvor mange mennesker bor i Amazonas regnskov?

Hvilke planter er der i regnskoven?

Det er særligt i trækronerne, man finder de mange forskellige arter, fordi mange af regnskovens plantearter lever på andre planter, det gælder f. eks. orkidéer, mosser, bregner og kaktus. Disse planter, der lever på andre planter, kaldes epifytter.

Hvor mange plantearter er der i Amazonas?

Størstedelen af alle verdens plantearter findes i regnskovsområder Amazonas, det største regnskovsområde i verden har over 80.000 planterarter hvoraf mange kun findes her. Kaffe, kakao, vanille og mango er blot en lille del af vigtige planter vi får fra regnskovene.

Hvor meget CO2 optager regnskoven?

Når du bevarer 1 kvadratmeter regnskov, er der i gennemsnit bundet omkring 17 kg kulstof i træerne, hvilket svarer til godt 62 kg CO2 ækvivalenter. Når du bevarer skov, så beskytter du den store mængde kulstof, der er bundet i træerne og sikrer et fremtidigt optag af CO2.

Hvad får vi fra regnskoven?

I køkkenet finder vi rigtig mange produkter, der stammer fra regnskovenes overflod af spiselige planter. Nogle af de kendte er appelsiner og citroner, ananas og bananer. Men også chokolade og kaffe er dagligdags produkter, der produceres af planter som oprindelig kun fandtes i de tropiske regnskove.

Hvor mange mennesker bor i Amazonas regnskov?

Regnskovens mennesker Der bor omkring 30 millioner mennesker i Amazonas-området. 9 % af dem tilhører forskellige oprindelige folk. De er afhængige af skoven og floderne for at kunne overleve.