Table of Contents:

 1. Hvad får man tynd mave af?
 2. Hvad er diarré et symptom på?
 3. Hvordan skal min afføring se ud?
 4. Hvad beroliger maven?
 5. Hvorfor har jeg hele tiden tynd mave?
 6. Hvor mange dage må man have diarré?
 7. Hvordan stoppe diarré hos voksne?
 8. Hvor lang tid varer akut diarré?
 9. Hvordan ser afføring ud ved tarmkræft?
 10. Hvorfor er min afføring små kugler?
 11. Hvad er godt for en sart mave?
 12. Hvilken behandling man kan få hvis man bliver ramt af diarré?

Hvad får man tynd mave af?

Der er mange årsager til diarré – fx infektioner pga. bakterier, virus ('Roskildesyge'), stress, visse former for medicin, krævende sport, hormonelle forandringer (fx menstruation) og irritabel tyktarm.

Hvad er diarré et symptom på?

Diarré er ikke en sygdom, men et symptom. Diarré, der ikke er kronisk, men opstår akut, vil oftest skyldes en infektion. Der er en lang række forskellige bakterier, virus og parasitter, der kan give diarré. I de fleste tilfælde vil diarré gå over af sig selv i løbet af nogle dage.

Hvordan skal min afføring se ud?

7 typer afføring – Bristols Stool Chart
 1. Type 1: Små hårde kugler, som nødder, der er svære at presse ud.
 2. Type 2: Pølseformet, men med buler.
 3. Type 3: Som en pølse, men med sprækker.
 4. Type 4: Som en pølse eller en slange, jævn og blød.
 5. Type 5: Mindre bløde klumper med tydelige kanter, der er lette at få ud.

Hvad beroliger maven?

Kamille der afhjælper ubehag fra fordøjelsessystemet såsom luft i maven og sure opstød. Rød elm der danner planteslim, som understøtter tarmenes slimhinder og beroliger fordøjelsessystemet. Ingefær der bidrager til en normal fordøjelse ved at støtte peristaltikken.

Hvorfor har jeg hele tiden tynd mave?

Hvad er kronisk diarré? Hvis du har mere end tre daglige løse afføringer i mere end fire uger, har du kronisk diarré. Kronisk diarré skyldes, at du enten optager mindre væske fra tarmen, udskiller mere væske fra tarmen, eller har en hurtigere passage i tarmen.

Hvor mange dage må man have diarré?

Man bør søge læge efter 2 uger med vandtynde hyppige afføringer, eller efter en måned med lettere afføringsændringer. Derudover bør man straks søge læge, hvis man fx har blodig diarré, diarré med pus, høj feber, voldsomme mavesmerter eller udtalt sløvhed.

Hvordan stoppe diarré hos voksne?

Gode råd fra apoteket Det er vigtigt at få rigeligt med væske, hvis du har diarré - meget gerne en salt-sukker-opløsning. Der findes kosttilskud, som man kan tage for at opretholde kroppens saltbalance. Desuden kan du benytte dig af loppefrøskaller eller stoppemidler til at stoppe eller mildne diarréen.

Hvor lang tid varer akut diarré?

Akut diarré varer oftest kun et halvt til helt døgn og har et mildt forløb. Ved kraftig diarré er der særligt hos små børn og ældre risiko for væskemangel. Drik derfor rigeligt med væske med det rette indhold af salt og sukker (cirka 2 spsp sukker og ½ tsk salt til en liter vand).

Hvordan ser afføring ud ved tarmkræft?

Symptomer på tarmkræft Sort afføring. Hvis der er blod i afføringen, kan dette give symptomer på blodmangel med træthed. Ændrede afføringsvaner. Afføringen kan være enten hård eller tynd.

Hvorfor er min afføring små kugler?

Hård, knoldet afføring har et for lavt vandindhold. Tiden i tyktarmen har været for lang. Det kan skyldes, at maden ikke indeholder ret mange af de fibre, som binder væske nede i tarmen. Vær også opmærksom på farver i afføringen.

Hvad er godt for en sart mave?

Mad der er godt for fordøjelsen
 • Produkter med fuldkornsmel, gerne rugbrød, hvedebrød og grahamsbrød.
 • Havregryn, både naturel og som grød.
 • Kartofler, kartoffelmos, ris og pasta.
 • Kogte eller blancherede grøntsager, undgå rå grøntsager.
 • Salat i små mængder. ...
 • Fisk, kylling, svin og meget rødt kød i små mængder.
 • Bananer og pærer.

Hvilken behandling man kan få hvis man bliver ramt af diarré?

De fleste, som bliver syge, har ikke behov for behandling, da tilstanden går over af sig selv. Kun undtagelsesvis er der behov for at behandle med væske givet i et drop (intravenøs tilførsel af væske). I starten af en diarré-episode, og hvis symptomerne bliver ved, bør du drikke rigeligt med væske.