Table of Contents:

  1. Hvem ejer Frankfurt Lufthavn?
  2. Hvem ejer Billund Lufthavn?
  3. Er Københavns Lufthavn offentlig?
  4. Hvor mange landingsbaner er der i Kastrup Lufthavn?
  5. Hvem byggede Billund Lufthavn?
  6. Hvor er ankomsthallen i Københavns Lufthavn?

Hvem ejer Frankfurt Lufthavn?

Fraport er en tysk virksomhed, der driver lufthavne i Tyskland og en række andre lande i Europa, Asien og Sydamerika. Firmaet har hovedsæde i Frankfurt am Main og ejerkredsen var i 2017 delstaten Hessen (31,32%), Frankfurt am Main kommune (20%), Lufthansa 8,2%, Lazard Asset Management (5,05%) og andre (35,19%).

Hvem ejer Billund Lufthavn?

Billund Airport er et aktieselskab med navnet Billund Lufthavn A/S. Vi har offentlige ejere, men drives som en privat virksomhed. Efter den tidligere hovedauktionær, Vejle Amt, blev nedlagt i forbindelse med kommunalreformen, fordeltes amtets aktiepost på 50 % blandt kommunerne i amtet.

Er Københavns Lufthavn offentlig?

Copenhagen Airports International A/S (CAI) er et 100 procent ejet datterselskab af Københavns Lufthavne A/S (CPH), der leverer rådgivningsydelser til lufthavne og lufthavnsinvestorer. Det er efterhånden en del år siden, at lufthavne var simpel og kedelig og altid offentligt ejet monopol infrastruktur.

Hvor mange landingsbaner er der i Kastrup Lufthavn?

Lufthavnen har to parallelle baner; 22L/04R (29° (sydvestlig)/40° (nordøstlig)) og 22R/04L (32°/40°) samt den tværgående bane 12/30 (2360 m der må bruges ellers er den omkring 400 m længere i den nordvestlige ende, 122° (sydøstlig)/302° (nordvestlig)).

Hvem byggede Billund Lufthavn?

Billunds lufthavn (Billund Airport) blev anlagt i 1961, da Lego-direktør Godtfred Kirk Christiansen etablerede 800 meter lang privat landingsbane og flyhangar nord for LEGO-fabrikken i Billund.

Hvor er ankomsthallen i Københavns Lufthavn?

pr. påbegyndt time. P Ankomst ligger lige ud for Terminal 3, hvor ankomsthallen ligger.