Table of Contents:

  1. Hvordan får man harpiks ud af håret?
  2. Hvordan laver man harpiks?
  3. Hvad kan man fjerne harpiks med?
  4. Hvad er harpiks lavet af?
  5. Hvad ødelægger billak?

Hvordan får man harpiks ud af håret?

Jeg gjorde håret vådt, så harpiksen blev lidt blødere (og det havde ellers nået at stivne helt), hældte noget husholdningssprit på en klud, og fjernede harpiksen med det.

Hvordan laver man harpiks?

Harpiks dannes i planterne, ofte i specialiserede væv tæt under overfladen. Det er et sejtflydende stof, der beskytter planten mod skadedyr og svampe, og det hindrer en ødelæggende iltning af vævene bag et sår. Men det er væsentligt at gøre sig klart, at det er først luftens ilt, der gør harpiks tyktflydende.

Hvad kan man fjerne harpiks med?

Det er ret let at fjerne harpiks med almindelig husholdningssprit. Går det ikke af, må du bruge terpentin. Vodka eller snaps kan såmænd også bruges i en snæver vending til at fjerne harpiks.

Hvad er harpiks lavet af?

benzoësyre eller kanelsyre, kaldes de balsam. Andre, mere tyktflydende harpikser, indeholder latexer eller slimstoffer, og de kaldes gummistoffer. De fleste opfatter harpiks som amorfe stoffer, der er uopløselige i vand, men let opløselige i alkohol, æter og varm olie.

Hvad ødelægger billak?

Det er ikke kun solcremen, som du bør fjerne på feriebilen, når du kommer hjem. Lakken kan også tage skade af især fugleklatter, insekter og harpiks. Derfor er det en god idé at give bilen en grundig vask og få gennemgået lakken. Samtidig kan man se efter stenslag og få dem udbedret, før vinteren sætter ind.