Table of Contents:

  1. Hvor mange obelisker er der i Rom?
  2. Hvad betyder Obelix?
  3. Hvor stor er Peterspladsen?
  4. Hvor gammel er Asterix?
  5. Hvor er paverne begravet?
  6. Hvor kommer gallere fra?
  7. Hvor mange Asterix album?

Hvor mange obelisker er der i Rom?

I Rom står der 13 ægyptiske obelisker. De fleste har tre historier at fortælle: om deres fortid i faraonernes Ægypten, om deres genanvendelse i det gamle Rom og om deres nye liv i pavernes Rom.

Hvad betyder Obelix?

En obelisk (fra græsk: ὀβελίσκος, obeliskos, stegespyd, der er en diminutivform af ὀβελός, obelos, spyd) er en høj, slank søjle med kvadratisk tværsnit, der spidser til opad og afsluttes med en pyramideformet top. Oprindeligt var obelisken skåret ud som en sammenhængende sten, en såkaldt monolit, i poleret granit.

Hvor stor er Peterspladsen?

Peterspladsen, Piazza di San Pietro, monumental kirkeplads foran Peterskirken i Rom. Den ovale plads er 340 m bred og 240 m dyb og er omsluttet af skulptursmykkede kolonnader, der er opført 1656-67 af Giovanni Lorenzo Bernini. Berninis kolonnader, 284 doriske søjler, dominerer Peterspladsen.

Hvor gammel er Asterix?

Asterix, Les Aventures d'Astérix le Gaulois, fransk tegneserie lanceret i magasinet Pilote 1959 af tegneren Albert Uderzo og forfatteren René Goscinny. Tegneserien foregår i 50 f.Kr.; romerne har besat hele Frankrig på nær en lille gallerby, hvor seriens hovedperson — den gæve lille galler Asterix — bor.

Hvor er paverne begravet?

Traditionen fortæller, at den blev bygget, hvor Sankt Peter, en af Jesu disciple og den første pave, blev korsfæstet og begravet. Kirken rummer efter overleveringen Sankt Peters grav under hovedaltret. Også andre paver er begravet der. I kirken findes en samling af smukke mosaikker og marmorskulpturer.

Hvor kommer gallere fra?

Gallere, romersk betegnelse for den del af kelterne, som havde koloniseret området omkring Po, Norditalien, dele af Schweiz og hele det nuværende Frankrig fra Pyrenæerne til Rhinen.

Hvor mange Asterix album?

Tegneserien Asterix blev skabt af René Goscinny og Albert Uderzo. Serien blev hurtigt en succes i store dele af den vestlige verden på grund af dens humor i såvel tegninger som dialog. 2020 er der 38 albummer i serien, og en del er lavet som tegnefilm eller spillefilm.