Table of Contents:

  1. Hvad vil det sige at være et uledsaget flygtningebarn?
  2. Hvem kan opnå asyl i Danmark Hvad skal der til?
  3. Hvad sker der når man har fået asyl?
  4. Hvor mange uledsagede flygtningebørn?
  5. Hvor mange flygtninge er der i Danmark?
  6. Hvor mange flygtninge er der i Sverige?

Hvad vil det sige at være et uledsaget flygtningebarn?

Et uledsaget flygtningebarn er en flygtning under 18 år, som er flygtet uden sine forældre eller andre voksne ledsagere, eller som undervejs på flugten er blevet skilt fra sine voksne ledsagere.

Hvem kan opnå asyl i Danmark Hvad skal der til?

Hvem kan ansøge om asyl? Enhver udlænding, der opholder sig i Danmark, kan indgive en ansøgning om asyl. Det gælder uanset, om du er rejst ind i Danmark uden et opholdsgrundlag, eller om du er i besiddelse af en opholdstilladelse eller visum. Du kan kun ansøge om asyl, hvis du opholder dig i Danmark.

Hvad sker der når man har fået asyl?

At søge om asyl betyder at søge om et lands beskyttelse. Når man søger om asyl i Danmark, henvender man sig på en politistation eller på Modtagecenter Sandholm, hvor asylproceduren starter. I den proces skal de danske myndigheder afgøre, hvorvidt man ifølge dansk lovgivning har ret til asyl eller ej.

Hvor mange uledsagede flygtningebørn?

Hvor mange børn er alene på flugt? I 2019 blev der ifølge FN registreret 153.300 uledsagede flygtninge under 18 år. Det er aktså børn, der enten har taget flugten alene, eller som er blevet adskilt fra deres forældre undervejs.

Hvor mange flygtninge er der i Danmark?

I 2019 var tallet 2.700 asylansøgere, og i 2018 var det 3.500. Indrejsetallet har været lavt og ret stabilt lige siden foråret 2016, med en svagt faldende tendens. Desuden har Danmark siden 2015 ikke taget imod de 500 årlige kvoteflygtninge, som vi ellers har haft en fast aftale med FN om gennem 38 år.

Hvor mange flygtninge er der i Sverige?

I Sverige regner myndigheden som minimum med, at 27.000 personer fra Ukraine vil have søgt tilflugt i Sverige inden udgangen af juni, mens det maksimale bud altså lyder på 212.000 personer. Det mest sandsynlige antal, vurderer Migrationsverket, er 76.000 personer.