Table of Contents:

 1. Er der pyramider i Kongernes Dal?
 2. Hvad var der i Tutankhamons grav?
 3. Hvor blev faraoer begravet?
 4. Hvad brugte man Kongernes Dal til?
 5. Hvor er Tutankhamon i dag?
 6. Hvor kan man se Tutankhamon?
 7. Hvor ligger Tutankhamon begravet?
 8. Hvorfor balsamerede egypterne?
 9. Hvornår blev den første pyramide lavet?
 10. Hvor har historikere fra start af fået deres viden om Tutankhamon fra?
 11. Hvordan Tutankhamon blev begravet hvad havde han med i graven?

Er der pyramider i Kongernes Dal?

Kongernes Dal gemmer på Egyptens største hemmeligheder. I 1500-tallet f.Kr. opgiver Egyptens nye dynasti fortidens pyramider. De udser sig i stedet en gold og afsides dal, hvor de i al hemmelighed lader overdådigt udsmykkede grave udhugge.

Hvad var der i Tutankhamons grav?

KV62, EgyptenTutankhamon / BegravelsesstedGrav KV62 i Egyptens Kongernes Dal er Tut Ankh Amons grav, kendt over hele verden for mængden af værdifulde genstande den rummede. Graven blev opdaget i 1922 af Howard Carter. KV står for 'Kings' Valley'. Wikipedia

Hvor blev faraoer begravet?

De store faraoer lod sig begrave i pyramiderne og således er pyramiderne enorme gravkamre. I langt de fleste tilfælde var faraoen en mand, men engang imellem skete det at en kvinde blev farao. Hatshepsut er den mest kendte og mest succesfulde af de kvindelige faraoer.

Hvad brugte man Kongernes Dal til?

Dalen er især berømt for sine mange grave der tilhører de mest betydningsfulde faraoer, og at gravene er så godt velbevaret. I dalen er faraoer som Seti I, og Ramses II begravet, hvis begge grave er udsmykket med Egyptisk maling, Hieroglyffer og offergaver.

Hvor er Tutankhamon i dag?

KV62, EgyptenTutankhamon / Begravelsessted

Hvor kan man se Tutankhamon?

Det Egyptiske Museum Det huser mange af de originale Tutankhamon-fund, men hans mumie er bevaret syd for Kairo i Kongernes Dal i Luxor, hvor den blev fundet.

Hvor ligger Tutankhamon begravet?

Tutankhamon var farao i Egypten i en kort periode fra 1333 -1323 f. kr. Opdagelsen af Tutankhamons grav i 1922 gav et fantastisk indblik i forholdene i det gamle Egypten på alle livets områder – rigets organisering, religion, kunst, dagligdag, arbejdsliv osv.

Hvorfor balsamerede egypterne?

Grunden til at ægypterne mente at kroppen skulle bevares, var at man anså mumien for sjælens evige krop. Hvis mumien imidlertid skulle være så uheldig at blive ødelagt, var det muligt for et objekt eller en statue at overtage mumiens rolle.

Hvornår blev den første pyramide lavet?

Imhotep - trinpyramidens arkitekt Ægyptens første pyramide er trinpyramiden i Sakkara. Den blev bygget for Kong Djoser (ca. f.Kr.)

Hvor har historikere fra start af fået deres viden om Tutankhamon fra?

Teorierne om Tutankhamons død har været talrige. Howard Carter, der fandt mumien, var den første til at undersøge det over 3.200 år gamle lig. Den britiske arkæolog var imidlertid mest interesseret i de skatte, kongen havde fået med sig i graven.

Hvordan Tutankhamon blev begravet hvad havde han med i graven?

Ligesom i andre faraoners grave var væggene i Tutankhamons grav udsmykket med farverige billeder og inskriptioner. Den døde farao havde et helt rum fyldt med mad, spil og våben. Ifølge tekster fra den egyptiske oldtid om begravelsesskikke har dette været tænkt som forråd til et efterliv.