Table of Contents:

  1. Hvor høj er Basketkurven i NBA?
  2. Hvor højt hopper en basketballspiller?
  3. Hvad er en triple double?
  4. Hvordan skyder man i basket?
  5. Hvordan får man point i basketball?
  6. Hvordan holder man på en basketball?
  7. Hvordan bliver man bedre til basketball?
  8. Hvordan dunker man?
  9. Hvordan skyder man i basketball?
  10. Hvordan spiller man basketball?

Hvor høj er Basketkurven i NBA?

Hvor højt skal en basketkurv hænge? En standard basketball kurv for voksne er placeret 305cm over jorden og 265cm for børn ('mini'). Derfor kan det være en god ide at have en kurv der kan indstilles i højden. De fleste yngre spillere kan godt lide at sætte kurven ned en gang imellem, så man kan dunke.

Hvor højt hopper en basketballspiller?

Amerikaneren kan nemlig dunke på en almindelig basketkurv, der sidder 305 centimeter over jorden, og med en højde på blot 175 centimeter, skal basketligaens laveste spiller springe mere mere end en meter op i luften.

Hvad er en triple double?

Triple/double: Hvis en spiller har mindst 10 i tre af flg. kategorier: Points, rebounds, assists, steals eller blocks.

Hvordan skyder man i basket?

Du støtter bolden med venstre hånd, så tommelfinger peger ind mod dig selv, og de andre fingre er opad. Bøj knæene igen, kig på ringen, og stræk kroppen mens du skyder. Armen skal strækkes helt ud, og fingrene bøjer mod kurven, så du giver bolden et spin.

Hvordan får man point i basketball?

Scorer et hold uden for 3pointsbuen giver det 3 point, scores der inden for 3pointsbuen, gives 2 point og scoring på straffekast gives 1 point. En kamp består af 4 perioder á 10 minutter med 15 minutters halvtidspause. Når bolden er ude af spil, standes tiden.

Hvordan holder man på en basketball?

Bøj i knæene mens du tager bolden op over panden, bolden hviler på fingrene og ikke i håndfladen. Albuen peger lige frem mod kurven, og overarmen er vandret. Du støtter bolden med venstre hånd, så tommelfinger peger ind mod dig selv, og de andre fingre er opad.

Hvordan bliver man bedre til basketball?

En af de fedeste ting ved at spille basketball i en klub, er fællesskabet og sammenholdet omkring sporten. Det er faktisk dét, der får dig til at komme til træning på de sure dage, og det er også noget af dét, der gør, at du forhåbentlig bliver ved med at spille basketball i mange år.

Hvordan dunker man?

Stil dig med benene i skulderbredde fra hinanden, og hop så 30 gange så langt fremad du kan i en kører.

Hvordan skyder man i basketball?

Du støtter bolden med venstre hånd, så tommelfinger peger ind mod dig selv, og de andre fingre er opad. Bøj knæene igen, kig på ringen, og stræk kroppen mens du skyder. Armen skal strækkes helt ud, og fingrene bøjer mod kurven, så du giver bolden et spin.

Hvordan spiller man basketball?

Som regel spilles basketball indendørs, og det hænder at bolden rammer loftet. Gør den der takseres bolden som værende ude af spil, og modstanderen til den spiller der har kastet bolden får dermed bolden. Derudover er bolden ude af spil på samme vis, hvis den ramme andet end pladen/kurven.