Table of Contents:

  1. Hvad hed de ældste byer i Danmark?
  2. Hvor var byerne oprindeligt placeret i Danmark hvorfor?
  3. Hvad er den ældste by i verden?
  4. Hvad hed byer i vikingetiden?
  5. Hvilken rolle har kirken i middelalderen?
  6. Hvad er Europas ældste by?

Hvad hed de ældste byer i Danmark?

et kongeligt privilegie, at være købmand eller drive en kro. Danmarks ældste by, Ribe, opstår omkring år 700 som center for handel og håndværk. I 900-tallet følger Århus og Odense, og omkring år 1000 kommer Viborg, Roskilde og Lund til. Byerne bliver alle hjemsted for en biskop.

Hvor var byerne oprindeligt placeret i Danmark hvorfor?

Alle byer fra 1150 eksisterer endnu, og de største byer fra perioden var grundlagt før 1150. De havde åbenbart et forspring. Byernes beliggenhed er bestemt af trafikale forhold. Sejlads til pladser ved kysten, ved eller i åer og i bunden af fjorde.

Hvad er den ældste by i verden?

Damaskus (Arabisk: دمشق, Dimashq) er hovedstaden og den næststørste by i Syrien efter Aleppo. Byen er grundlagt ca. 5000 f.Kr., og regnes for at være verdens ældste kontinuerligt beboede by. Damaskus har et anslået indbyggertal på 1.711.000 (2009).

Hvad hed byer i vikingetiden?

Andre vigtige byer i vikingetiden I Sverige var Birka en meget vigtig handelsby, og i Norge lå byen Kaupang. I Rusland rejste vikingerne til Novgorod, som de kaldte for Holmgård. Novgorod var et vigtigt stoppested for de vikinger, der sejlede mellem Østersøen og Konstantinopel (hedder nu Istanbul).

Hvilken rolle har kirken i middelalderen?

Kirken havde stor magt og betydning. Ved middelalderens slutning ejede kirken omkring 40 % af den dyrkede jord i Danmark. Det skriver historikeren Per Ingesman i en artikel på Kulturarv.dk (se kilder). Desuden var der en udbredt tro på, at kirkens repræsentanter havde en direkte forbindelse med gud.

Hvad er Europas ældste by?

Bulgarske arkæologer mener at Solnitsa, som den ældste by i Europa, var stedet for en saltproduktionsanlæg for omkring seks årtusinder siden. Kulstofprøver har ifølge flere internationale medier fastslået, at resterne af byen stammer fra perioden 4.700 år før Kristus til 4.200 år før Kristus.