Table of Contents:

  1. Hvor i Egypten standsede de allierede Rommel?
  2. Hvad forsøgte Nasser at overbevise de arabiske statsledere om?
  3. Hvordan overtog briterne Egypten?
  4. Hvad kaldes Montgomerys styrker i Nordafrika?
  5. Hvordan blev Egypten koloniseret?
  6. Hvilke varer sælger Egypten idag?
  7. Hvem startede 6 dages krigen?

Hvor i Egypten standsede de allierede Rommel?

Fra februar til maj 1942 lå fronten nogenlunde fast langs Gazala linjen, lidt vest for Tobruk, mens begge sider forberedte en offensiv. Rommel fik sin offensiv startet i begyndelsen af juni 1942. Efter et langt kampvognsslag – kendt som "kedlen", besejrede han de allierede i slaget ved Gazala og erobrede Tobruk.

Hvad forsøgte Nasser at overbevise de arabiske statsledere om?

Hans «arabiske socialisme» skulle styre et samfund, hvor den statslige sektor skulle føre an på alle områder og bære hovedansvaret for udviklingsplanerne. En «ikke-udbyttende» privatkapitalistisk sektor kunne fortsætte ved siden af den offentlige, men integreret i den nationale planlægning og under folkets kontrol.

Hvordan overtog briterne Egypten?

Egypten og Storbritannien indgik i 1936 Den Anglo-egyptiske Aftale, der sikrede fortsat britisk militær tilstedeværelse langs Suezkanalen, men i øvrigt begrænsedes briternes indblanding i landet. Samme år blev Fuad 1. afløst af sin søn Faruq 1., og i 1937 blev Egypten medlem af Folkeforbundet.

Hvad kaldes Montgomerys styrker i Nordafrika?

Felttoget i Nordafrika fandt sted i Nordafrika under 2. verdenskrig fra 10.

Hvordan blev Egypten koloniseret?

I 600-tallet introducerede araberne islam til landet. I 1500-tallet blev Egypten en del af det mægtige muslimske osmanske rige. Mellem 18 fungerede landet som britisk koloni. Egypten blev selvstændig i 1922, men briternes indflydelse fortsatte med at præge landet.

Hvilke varer sælger Egypten idag?

Landbruget i Egypten står for 30 pct. af landets BNP og halvdelen af eksporten af bl. a. bomuld, ris, majs, bønner og sukkerrør.

Hvem startede 6 dages krigen?

Det skete tidligt om morgenen 5. juni 1967, da israelske krigsfly angreb Egyptens luftbaser og udraderede stort set hele Egyptens luftvåben. Angrebet udløste krig mellem Israel på den ene side og Egypten, Libanon, Syrien, Jordan og Irak på den anden.