Table of Contents:

 1. Hvor mange øer er der i Atlanterhavet?
 2. Hvorfor hedder det Atlanterhavet?
 3. Hvad hedder den britiske øgruppe i Atlanterhavet?
 4. Hvilket land hører Azorerne til?
 5. Hvad hedder øen Storbritanniens sydlige og mellemste del der grænser op til Skotland og Wales?
 6. Er det farligt at sejle over Atlanten?
 7. Hvor lang tid vil det tage at sejle over Atlanterhavet?
 8. Hvad hedder de 5 store Verdenshave?

Hvor mange øer er der i Atlanterhavet?

I selve Atlanterhavet ligger der øer med et samlet areal på ca. 150.000 km2; heraf udgør Island 103.000 km2. Den samlede øbefolkning er ca. 3 mio.; halvdelen bor på De Kanariske Øer, men også Kap Verde, Azorerne og Madeira har mange indbyggere.

Hvorfor hedder det Atlanterhavet?

Atlanterhavet (eller Atlanten) er et hav, der dækker cirka 20 % af jordens overflade, og det er dermed verdens næststørste hav, kun overgået af Stillehavet. Det har navn efter titanen Atlas.

Hvad hedder den britiske øgruppe i Atlanterhavet?

Azorerne består af 9 kegleformede vulkanøer, som er skudt op som små blomstrende oaser. Øgruppen ligger langt fra anden civilisation, omgivet af Atlanterhavets store og øde intethed.

Hvilket land hører Azorerne til?

Rid gennem São Miquel´s frodige landskaber, den største af øerne i Azorerne. Azorerne hører under Portugal og er en fantastisk smuk ø-gruppe, bestående af 9 øer i Atlanterhavet nærmest midtvejs mellem Portugal og Nordamerika. São Miquel er den største ø i Azorerne og er 81 km. lang og 15 km.

Hvad hedder øen Storbritanniens sydlige og mellemste del der grænser op til Skotland og Wales?

England, sydlige og mellemste del af øen Storbritannien, der mod nord grænser op til Skotland og mod vest til Wales; eneste større ø er Isle of Wight i syd.

Er det farligt at sejle over Atlanten?

Det er en fantastisk oplevelse at sejle så langt væk fra alting. Ud på midten af et ocean hvor der ikke er noget sikkerhedsnet, der griber en hvis noget går galt. Hvis noget går i stykker på båden, er der ikke nogen hjælp at hente. Hvis en ombord bliver syg, bange eller kommer til skade, må vi selv fikse det.

Hvor lang tid vil det tage at sejle over Atlanterhavet?

I 1838 klarede hjuldamperen SS Sirius overgangen på lidt over 18 dage, men mod slutningen af århundredet havde dampskibe med stærkere motorer og større skruer reduceret rejsetiden til lidt under seks dage. Næste milepæl kom, da luften over Atlanten blev indtaget – først med luftskibe og senere flyvemaskiner.

Hvad hedder de 5 store Verdenshave?

Verdenshavet bliver opdelt af fem kontinenter i Stillehavet, Atlanterhavet, Det indiske Ocean og Polarhavet....Én af inddelingerne er:
 • det Indiske ocean.
 • det nordlige Atlanterhav.
 • det sydlige Atlanterhav.
 • det nordlige Stillehav.
 • det sydlige Stillehav.
 • Polarhavet.
 • Sydlige ocean.