Table of Contents:

 1. Er Tor Browser ulovlig i Danmark?
 2. Hvordan kommer man på det mørke net?
 3. Hvor sikker er Tor?
 4. Hvad kan man købe på The dark web?
 5. Hvordan kommer man på Tor netværket?
 6. Hvad er en VPN forbindelse?
 7. Hvad er The dark web?
 8. Hvad er det mørke net?
 9. Hvad er det sorte net?
 10. Er VPN nødvendig?
 11. Hvordan laver man en VPN-forbindelse?
 12. Hvad kan jeg bruge VPN til?
 13. Hvor meget koster VPN?
 14. Kan man lave sin egen VPN?
 15. Kan ikke oprette forbindelse til VPN?

Er Tor Browser ulovlig i Danmark?

Det er ikke forbudt at være på dark web eller søge på DuckDuckGo og besøge onion-indekserede hjemmesider. Du behøver heller ikke nogen Tor VPN lignende forbindelse, da netværket i sig selv er krypteret. Der findes ikke noget dark web på dansk, så man søger på samme måde som enhver anden bruger overalt i verden.

Hvordan kommer man på det mørke net?

Særlige browsere giver dig adgang Når man skal på det mørke net, er det nødvendigt med en særlig krypteret browser. Den mest kendte browser er TOR (The Onion Router), men der findes også andre. Ligesom et løg tilføjer TOR browseren flere lag af kryptering, når data sendes, og indtil det modtages.

Hvor sikker er Tor?

Tor giver omtrent samme anonymitet og sikkerhed som VPN, men er pga. sin opbygning meget langsomt og kan derfor ikke bruges til downloads, streaming o. lign. Tor forbinder brugerne til internettet gennem en række knudepunkter, hvor imellem datastrømmen krypteres.

Hvad kan man købe på The dark web?

- Det er ikke ulovligt at bruge the dark web. Det er heller ikke ulovligt at besøge de 'markedspladser', hvor du kan købe ulovlige varer som stoffer. Så længe du ikke køber noget eller tilgår materiale med børn, der er ulovligt selvfølgelig, siger Rasmus Munksgaard.

Hvordan kommer man på Tor netværket?

Brugen af Tor er relativt nemt. Du downloader og installeret ganske enkelt Tor Browser, som burde erstatte Chrome, Firefox, eller hvilken browser du nu normalt anvender. Alt du foretager dig i browseren er så privat og sikkert. Tor pakker dine data i krypterede pakker, før det kommer ud i netværket.

Hvad er en VPN forbindelse?

VPN (virtuelt privat netværk) gør din internetforbindelse ”usynlig”, så den ikke kan overvåges af andre, uanset hvor du logger dig på. Du, eller nogen du kender, har måske allerede stiftet bekendtskab med VPN i forbindelse med at få adgang til dansk tv-indhold på ferien i udlandet.

Hvad er The dark web?

The deep web, the Undernet, Tor. Lyssky affærer har mange navne. Under den del af internettet,vi kender, findes en verden af skjulte websider og tjenester, hvor man kan handle i fuld anonymitet. Det mørke internet er et slaraffenland for politiske aktivisme, terrorisme, stoffer, våben og børneporno.

Hvad er det mørke net?

Det mørke web er en skjult gruppe af internetsider, der kun kan tilgås via en speciel browser. Det gør aktiviteten på internettet anonym og privat, hvilket kan være nyttigt mht. lovlige såvel som ulovlige applikationer.

Hvad er det sorte net?

Det mørke web er en skjult gruppe af internetsider, der kun kan tilgås via en speciel browser. Det gør aktiviteten på internettet anonym og privat, hvilket kan være nyttigt mht. lovlige såvel som ulovlige applikationer.

Er VPN nødvendig?

Hvis du ofte går på nettet via åbne netværk eller offentlige wifi-netværk på fx. cafeer, restauranter, lufthavne osv. er det en rigtig god ide at bruge en VPN. Det koster meget lidt per måned i forhold til den sikkerhed og høje beskyttelse det kan give.

Hvordan laver man en VPN-forbindelse?

Opret forbindelse til VPN
 1. I Indstillinger skal du vælge & internetforbindelse > VPN.
 2. Ud for den VPN-forbindelse, du vil bruge, skal du vælge Forbind.
 3. Hvis du bliver bedt om det, skal du angive dit brugernavn og din adgangskode eller andre logonoplysninger.

Hvad kan jeg bruge VPN til?

En VPN-forbindelse opretter en sikker forbindelse mellem dig og internettet. VPN'et sender al din datatrafik gennem en krypteret, virtuel tunnel. Det skjuler din IP-adresse, når du bruger internettet, hvilket gør placeringen usynlig for alle. VPN-forbindelsen er også sikret mod eksterne angreb.

Hvor meget koster VPN?

Prisen for en VPN ligger typisk mellem kr per måned – somme tider mere og somme tider mindre afhængigt af, hvor god en tjeneste, det er. Derudover tilbyder de fleste VPN tjenester også en lavere pris, hvis man vælger at binde sig for eksempelvis 12, 24 eller 36 måneder ad gangen.

Kan man lave sin egen VPN?

Der er også mulighed for at rulle din egen dedikerede VPN-enhed. Du kan tage en Hindbær Pi og installer OpenVPN-serversoftware, hvilket gør det til en let VPN-server med lav effekt. Du kan endda installere anden serversoftware på den og bruge den som en multifunktionel server.

Kan ikke oprette forbindelse til VPN?

Hvis du kan oprette forbindelse til VPN, mens din antivirus- eller sikkerhedsapp er slået fra, er det, fordi dit antivirus eller program til onlinesikkerhed blokere din VPN-forbindelse. For at løse dette skal du tilføje ExpressVPN som en undtagelse til din ansøgning.