Table of Contents:

 1. Hvem lægger stemme til rotten i Ratatouille?
 2. Hvad hedder rotten i Ratatouille?
 3. Hvad handler Ratatouille om?
 4. Hvad hedder manden fra Ratatouille?
 5. Hvorfor hedder det Ratatouille?
 6. Hvad laver en chefkok?
 7. Hvor stammer Ratatouille fra?
 8. Hvad får en udlært kok?
 9. Hvordan udtaler man ratatouille?
 10. Kan man fryse ratatouille?
 11. Hvad tjener en kok i Danmark?
 12. Hvad tjener en nyuddannet kok?
 13. Hvad er grundlønnen for en kok?

Hvem lægger stemme til rotten i Ratatouille?

Filmen fortæller historien om Rémy (stemme af Patton Oswalt i engelsksproglig version), som er en rotte, som lever i Paris og vil være chefkok.

Hvad hedder rotten i Ratatouille?

Filmens handling. Kokken Gusteaus restaurant i Paris kåres som den bedste i hele verden, men hans bog ”Enhver kan lave mad” sables ned af Anton Ego, den sure anmelder. Rotten Remy bor sammen med sin store familie i et hus på landet, og Remy er fascineret af menneskenes evne til at opfinde ting og til at lave mad.

Hvad handler Ratatouille om?

Remy har alt det, der skal til for at blive kok i verdensklasse; en fremragende smag, sans for detaljer og så er han fransk. Problemet er bare, at han desværre også en rotte, så han er ikke ligefrem velset i køkkenet på den mondæne restaurant. Men da kokkeeleven Linguini (dansk stemme: Jonas Schmidt) får brug for hjælp, øjner Remy sit livs chance, og sætter sig for at støtte Linguini på bedste vis. Nu har Paris pludselig fået en ny mesterkok.Ratatouille / Filmsynopsis

Hvad hedder manden fra Ratatouille?

Remy (Patton Oswald) hedder hovedpersonen i Ratatouille, og han er en ung gourmet-rotte, der har meget svært ved at acceptere sin hastigt voksende families villighed til at æde hvad som helst fra skraldespanden.

Hvorfor hedder det Ratatouille?

Retten stammer oprindeligt fra provencekøkkenet i Nice, og disse rødder afspejles i navnet: "rata" betyder "mad" og "touille" betyder "rør". Så ratatouille betyder bogstaveligt talt "rørt mad", som tilberedes og simrer i mange timer.

Hvad laver en chefkok?

Arbejdet i det professionelle køkken er et teamsamarbejde. I større køkkener med mange ansatte er det køkkenchefen, der tilrettelægger slagets gang. Det er også køkkenchefen, der udarbejder menuer og står for indkøb og beregninger. På mindre steder klarer kokken de ting selv.

Hvor stammer Ratatouille fra?

Ratatouille, der stammer fra Nice, er en traditionel del af det franske provencekøkken, men i dag er retten populær i utallige variationer i hele Europa. Denne opskrift er særligt god til havrude. Ratatouille blev engang anset for at være de fattiges mad.

Hvad får en udlært kok?

En Kokkearbejde tjener typisk mellem 18.369 kr. og 26.167 kr. brutto pr. måned ved jobbets start.

Hvordan udtaler man ratatouille?

Udtale med -ij har ratatouille, cedille, braille og et par stykker til, men resten udtales med -ille, og det gælder uanset om ordene er franske eller ej: vaudeville, bacille, kochenille, promille osv.

Kan man fryse ratatouille?

Ratatouille - opskrifter.heede.dk. Dette her er godt nok en stor portion, men man kan veje af, og den kan spises varm eller kold. Den kan fryses, og den kan varmes op igen. 3 peberfrugter (gerne af forskellig farve, det gør retten festlig at se på.)

Hvad tjener en kok i Danmark?

Men en faglært kok i Danmark tjente i 2019 i gennemsnit 176,6 kroner i timen inklusiv tillæg, overarbejde og pension, ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistik. På en måned betyder det en lønforskel på 6.622 kroner, og over et år en forskel på knap 80.000 kroner.

Hvad tjener en nyuddannet kok?

PrivatStat
Køkkenchefarbejde (Cafebestyrer, Kantineleder)32.141 kr.-
Kokkearbejde25.782 kr.25.839 kr.

Hvad er grundlønnen for en kok?

29.516 kr. Grafen viser, hvordan lønniveauet fordeler sig for din søgning. Du kan fx se, hvad flest tjener, og om der er stor forskel på højeste og laveste løn.