Table of Contents:

 1. Hvorfor bruge kreditkort?
 2. Hvorfor kan jeg ikke få et Visa dankort?
 3. Hvad gør jeg med mit gamle dankort?
 4. Hvornår bliver pengene trukket på dankort?
 5. Hvorfor afvises mit kort?
 6. Hvordan får man et Visa Dankort?
 7. Hvad skal jeg gøre når jeg får nyt Dankort?
 8. Hvornår kan jeg bruge mit nye Dankort?
 9. Hvor lang tid går der før penge bliver trukket?
 10. Hvad er betalingsoplysninger?
 11. Hvorfor bliver min betaling afvist?
 12. Hvorfor bliver mit kort afvist i udlandet?

Hvorfor bruge kreditkort?

Med kreditkortet kan du betale for varer og dermed benytte din kredit, hvis der ikke allerede er penge på kontoen. Du kan dog godt have et kreditkort uden at du har en kassekredit i banken. Du kan også have en kassekredit i banken, men uden at du får kredit på selve købet.

Hvorfor kan jeg ikke få et Visa dankort?

At have et dankort uden tilknyttet kassekredit, vægter 0,00 kr i bankens risikovægtede poster. Derfor har det ikke noget med bankernes pengemange at gøre, at du ikke kan få dankort. Det er alene et spørgsmål om banken af en eller anden grund ikke har tillid til du kan administrere et dankort.

Hvad gør jeg med mit gamle dankort?

Fysisk skal du altid destruere dit gamle kort ved at klippe det i stykker. Husk både at klippe magnetstribe og chip i stykker. Vil du spærre dit danske kreditkort, kan du ringe centralt på , men ellers har din bank sin egen hotline, du kan ringe til.

Hvornår bliver pengene trukket på dankort?

Som udgangspunkt vil køb og hævninger (transaktioner) på dankort blive trukket på din konto samme dag, som du bruger kortet. Visa transaktioner vil tidligst fremgå dagen efter købet eller hævningen. Tidspunktet for trækket på kontoen vil dog afhænge af, hvornår vi mod- tager transaktionen.

Hvorfor afvises mit kort?

Dit kort kan blive afvist af mange årsager: Fejl i kortnummeret: Angiv dit kortnummer igen. Udløbet betalingskort: Hvis dit kort ikke er udløbet, skal du sørge for at indtaste den korrekte dato. Fejl i sikkerhedskoden: Sørg for, at koden er angivet korrekt.

Hvordan får man et Visa Dankort?

Du kan have ét Visa/Dankort per konto. Du kan nemt ansøge om at et Visa/Dankort her på siden. Skal du bruge kortet med det samme, kan vi udstede et digitalt kort til dig her og nu – kontakt os på 70 33 33 33.

Hvad skal jeg gøre når jeg får nyt Dankort?

Hvad skal jeg huske, når jeg får et nyt Visa/Dankort? Når du modtager dit nye Visa/Dankort, skal du huske at ændre dine kortoplysninger på diverse abonnementssider – fx hvis du har Brobizz, Rejsekort, MobilePay, streamingtjenester som Netflix eller andet.

Hvornår kan jeg bruge mit nye Dankort?

Når du modtager dit kort (Mastercard, Visa/Dankort, dankort eller hævekort), skal du aktivere det, inden du kan bruge det til at betale eller hæve kontanter med. Når du modtager et KontantKort, er der ikke penge på kortet. Så snart du har overført penge via Letbank til kortet, er det klar til brug.

Hvor lang tid går der før penge bliver trukket?

Hvor lang tid der går, før beløbet bliver trukket på din konto, vil afhænge af din aftale med kortudstederen. Det er typisk en bank. Fx kan det være aftalt, at du ved udgangen af hver kalendermåned betaler for månedens køb på kortet. Det kan også aftales, at du ud over den løbende måned har en ekstra måneds kredit.

Hvad er betalingsoplysninger?

Betalingsoplysninger er personhenførbare oplysninger om, hvor en betaler har anvendt en betalingstjeneste, hvilken form for betalingstjeneste, der er anvendt (kreditkort), og hvad der blev købt med betalingstjenesten.

Hvorfor bliver min betaling afvist?

Manglende dækning på din konto Hvis du har fået besked om, at din betaling er afvist, kan det skyldes, at der ikke har været dækning for beløbet.

Hvorfor bliver mit kort afvist i udlandet?

Hvis dit kort bliver afvist på ferien, er det ikke nødvendigvis fordi der ikke er penge på kontoen. Det kan også skyldes at kortets hæveloft er nået eller at du bruger det 'forkerte' kort. Læs mere her og bliv klogere på, hvordan du bruger kort i udlandet uden at blive afvist.