Table of Contents:

 1. Hvad koster pantmærker?
 2. Hvad er Pantkort?
 3. Hvad koster en flaske automat?
 4. Hvad koster Dansk Retursystem?
 5. Hvordan aflæses pant?
 6. Kan man få penge tilbage for pant?
 7. Hvad koster en Pantsæk?
 8. Hvem kan få Dankort?
 9. Hvor ofte tømmes Pantstation?
 10. Hvornår får man sit Pantkort?

Hvad koster pantmærker?

Engangsemballage giver:
 • Pant A = 1 krone (glasflasker og metaldåser under 1 liter)
 • Pant B = 1,50 krone (plastflasker under 1 liter)
 • Pant C = 3 kroner (alle flasker og dåser med 1-20 liter)

Hvad er Pantkort?

Dankort eller pantkort Pantkortet fungerer som et medlemskort, er gratis og kan bestilles her. Du skal oplyse et kontonummer, vi kan sende dine pantpenge til. Vi bruger ikke dine personlige oplysninger til andet og giver dem aldrig videre til andre.

Hvad koster en flaske automat?

for alle modtagne flasker og dåser op til 450.000 flasker og dåser. Uanset ejerskab af komprimator betaler I 1.200 kr. plus moms i depositum pr....For at få en komprimator skal I have:
 • plads til komprimator i flaskerummet.
 • plads til at opbevare fyldte kar indendørs eller i aflåst gård.
 • mindst 50.000 flasker og dåser om året.

Hvad koster Dansk Retursystem?

Produkter og emballager, der skal markedsføres i Danmark, skal være tilmeldt Dansk Retursystem. Den første emballagetilmelding i et kalenderår koster 2.000 kr. eksklusiv moms. Flere tilmeldinger samme år er gratis.

Hvordan aflæses pant?

Du får udbetalt pant for tomme flasker og dåser, når de har et dansk pantmærke, og flaskeautomaten kan aflæse både stregkode, pantmærke og emballagens form. Hvis du afleverer flasker og dåser til en butiksmedarbejder, skal stregkode, pantmærke og form være synlig og ubeskadiget.

Kan man få penge tilbage for pant?

Helt overordnet kan du kun få pant tilbage for flasker og dåser, der indgår i det danske pantsystem. Det vil sige, at du eksempelvis ikke kan få udbetalt pant for en øldåse, du har købt i Tyskland. Nogle butikker modtager dog emballagen, selv om der ikke bliver udbetalt pant.

Hvad koster en Pantsæk?

Pantsække koster 6 kr. stykket. Du får de 6 kr. retur for sækken sammen med din pant.

Hvem kan få Dankort?

Visa/Dankort er et fleksibelt og internationalt betalingskort, som kan bruges til betaling på nettet og i butikker over hele verden. Kortet kan også bruges til mobilbetaling og til at hæve kontanter i pengeautomater. Kortet kan udstedes til kunder, der er fyldt 18 år.

Hvor ofte tømmes Pantstation?

- Pantstationen bliver tømt hver morgen, inden den åbner, fortæller Mette Klint. På hverdage åbner pantstationen i Horsens klokken 7, i weekender og på helligdage klokken 8. Det vil sige, at den fyldte container, som poserne med pant lander i, hver morgen bliver skiftet ud med en tom container.

Hvornår får man sit Pantkort?

Det tager 3-10 bankdage, før pengene for dine flasker og dåser går ind på din konto. Derudover kan banken bruge et par dages ekspeditionstid. Kontoen er den, der enten er knyttet til det Dankort eller pantkort, du brugte på pantstationen. Pantkortet er gratis og bestilles ved at tilmelde dig.