Table of Contents:

  1. Hvem spiser ikke oksekød?
  2. Hvad må man spise i den kristne faste?
  3. Hvis man ikke spiser kød?
  4. Hvad måtte man ikke spise under fasten i gamle dage?
  5. Hvad må man spise under fasten?

Hvem spiser ikke oksekød?

Veganere undgår at spise kød, fjerkræ, fisk, mejeriprodukter, æg og andre animalske produkter. Det betyder også, at de ikke må indtage produkter, der indeholder gelatine. Det findes i en lang række fødevarer, heriblandt visse typer pålæg, is, margarine og syltetøj. At være veganer handler for nogle ikke kun om kosten.

Hvad må man spise i den kristne faste?

I fastetiden der kun spises ét dagligt måltid ifølge kirkeretten. Protestantisk kristendom har traditionelt været skeptisk over for faste og askese, men i nyere tid spores interesse for kropslige, erfarings- og følelsesmæssige sider som de kristne fastetraditioner.

Hvis man ikke spiser kød?

En vegansk kost består af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø m.v.). Veganere spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning, desuden heller ikke mælk, æg, ost, honning og lignende.

Hvad måtte man ikke spise under fasten i gamle dage?

Før fastens start ville man naturligvis - så vidt pengepungen tillod det - gerne smovse i lidt af dét, der snart ville være forbudt, i over en måned: fint brød, kød og fede spiser. Efter reformationen blev fasten i katolsk forstand afskaffet, men fastelavnen blev bibeholdt som folkelig skik.

Hvad må man spise under fasten?

Det betyder, at man tæller kalorier hver eneste dag. Så egentlig er det snarere en lavkalorie diæt. Man kan selv bestemme, hvornår i løbet af ugen man har sine to faste-dage, men de dog ikke ligge samlet. Under fasten må man kun drikke noget uden energi, som eksempelvis vand, te, kaffe eller lightsodavand.