Table of Contents:

 1. Kan ikke gennemføre betaling på nettet?
 2. Er det sikker at handel på nettet?
 3. Hvad er den sikreste måde at betale på ved fjernsalg?
 4. Er en bankoverførsel sikker?
 5. Kan ikke bruge Visa Dankort på nettet?
 6. Hvorfor kan jeg ikke godkende NemID?
 7. Hvilke tegn angiver E-mærket som karakteristiske for Fupbutikker?
 8. Hvad kaldes det mærke man bør se efter ved e handel?
 9. Er det sikkert at oplyse sit kortnummer?
 10. Hvad er e betaling?
 11. Kan man få penge tilbage hvis man er blevet snydt?
 12. Hvor meget må man betale i kontanter?
 13. Hvordan aktiverer jeg mit Dankort til nethandel?
 14. Hvorfor virker mit Dankort ikke?
 15. Hvorfor kan jeg ikke aktivere Nøgleapp?

Kan ikke gennemføre betaling på nettet?

Du kan risikere, at netkøbet ikke kan gennemføres, hvis du ikke har din NemID nøgleapp eller et personligt kodeord klar. Hvis din bank ikke har dit korrekte mobilnummer, kan du opleve, at du ikke kan modtage SMS-engangskodeordet, som kan være nødvendigt for at betale på nettet.

Er det sikker at handel på nettet?

E-mærket er en dansk mærkningsordning for sikker nethandel. Har en netbutik e-mærket, er der sikkerhed for, at butikken lever op til gældende dansk lov og en række særlige forbrugerbeskyttende krav. På e-mærkets hjemmeside kan du finde en oversigt over butikker, der har e-mærket.

Hvad er den sikreste måde at betale på ved fjernsalg?

Men i nogle tilfælde er det mere sikkert at betale med internationale betalings- eller kreditkort som Visa eller Mastercard, når du handler på nettet. Fx hvis butikken går konkurs. Brug derfor et internationalt betalings- eller kreditkort, hvis du har et.

Er en bankoverførsel sikker?

Har du derfor mulighed for at overføre pengene som en bankoverførsel, så gør det. Det er ikke sikkert, at din bank kan hjælpe dig med tilbageførsel af pengene, da det kræver grundig dokumentation for snyd, men muligheden er lidt større.

Kan ikke bruge Visa Dankort på nettet?

Det kan skyldes, at du ikke har tilknyttet dit telefonnummer til dit Visa/Dankort, eller ikke har oprettet et personligt kodeord til kortet. Du kan tilknytte dit telefonnummer og oprette et personligt kodeord til dit Visa/Dankort på nets.eu/3ds.

Hvorfor kan jeg ikke godkende NemID?

Du bruger NemID nøgleapp til at godkende NemID-transaktioner dér, hvor du ellers ville anvende det fysiske nøglekort. Du skal beholde dit fysiske nøglekort i tilfælde af, at der opstår en situation, hvor du ikke kan anvende din NemID nøgleapp. Det kan fx være, at din smartphone er løbet tør for strøm.

Hvilke tegn angiver E-mærket som karakteristiske for Fupbutikker?

Sådan spotter du en fupbutik
 • Underlige web-adresser. Tjek altid, om web-adressen passer til det, webshoppen sælger. ...
 • Meget billige mærkevarer. En stor del af de falske webshops reklamerer med kæmpe besparelser på kendte mærkevarer som Nike, RayBan og Gucci. ...
 • Sprogfejl. ...
 • Tjek "Om os"-siden. ...
 • Tjek sociale medier.

Hvad kaldes det mærke man bør se efter ved e handel?

E-mærket Del E-mærket er den danske mærkningsordning for sikker nethandel.

Er det sikkert at oplyse sit kortnummer?

Betalingskortoplysningerne står på kortets for- og bagside og betragtes ikke som hemmelige eller fortrolige, men du skal være varsom med at udlevere dine betalingskortoplysninger, da de gør det muligt at gennemføre betalingstransaktioner. Du har flere muligheder, hvis der opstår problemer.

Hvad er e betaling?

Elektroniske penge, også kaldet e-penge, defineres som: ”En elektronisk eller magnetisk lagret pengeværdi, der repræsenterer et krav mod udstederen, som udstedes ved modtagelse af betaling med henblik på at gennemføre betalingstransaktioner, og som accepteres af andre end udstederen af elektroniske penge.”, jf.

Kan man få penge tilbage hvis man er blevet snydt?

Er du blevet snydt i en handel på nettet, kan din bank i nogle tilfælde tilbageføre dine penge. Du skal altid først klage direkte til virksomheden, men vil de ikke hjælpe, skal du gå til din bank.

Hvor meget må man betale i kontanter?

Den 01. juli 2021 træder en ny grænse i kraft for kontante betalinger. Det betyder, at din virksomhed ikke modtage 20.000 kr. eller mere i kontanter i forbindelse med et salg, hvad enten betalingen sker på én gang eller som flere betalinger, der er eller ser ud til at være indbydes forbundet.

Hvordan aktiverer jeg mit Dankort til nethandel?

Klik på 'Menu' (nederst i højre hjørne) Vælg 'Indstillinger' Aktivér 'Brug MobilePay til nethandel' ved at føre slideren mod højre, så feltet markeres med turkis - hvis det er et Dankort, du aktiverer, skal du bruge NemID/MitID for at aktivere kortet, men kun denne ene gang.

Hvorfor virker mit Dankort ikke?

Mit kort virker ikke, hvad gør jeg? Bliver dit kort afvist i forretninger og pengeautomater, kan det skyldes forskellige årsager. Beløbsgrænserne er nået. Hvis beløbsgrænsen på kortet er nået, skal du tage kontakt til din bank.

Hvorfor kan jeg ikke aktivere Nøgleapp?

Android vises denne indstilling kun, hvis meddelelser er slået fra. Skift kode for nøgleapp Her kan du skifte koden til at låse nøgleappen op med. Hjælp og NemID support Hvis du har behov for support til dit NemID eller nøgleappen, kan du finde oplysninger i dette punkt.