Table of Contents:

 1. Hvor mange lande gennemløber Donau?
 2. Hvorfor er landene langs Donau nødt til at indgå samarbejde om floden og dens miljø?
 3. Hvorfor har Donau og andre store floder en stærk pull effekt?
 4. Hvilke floder løber gennem München?
 5. Hvilken flod løber gennem Wien?
 6. Hvorfor har skibene på floden altid frygtet Jernporten?
 7. Hvor mange hovedstæder løber Donau gennem?
 8. Hvilke push pull effekter kan få folk til at flytte fra land til by?
 9. Hvad hedder Vesteuropas længste flod?
 10. Hvad hedder den flod der løber gennem London?
 11. Hvilken flod løber gennem Østrig?

Hvor mange lande gennemløber Donau?

Den er 2.850 km lang og den næstlængste flod i Europa, efter Volga. Donau løber ud i Sortehavet og passerer ti lande: Tyskland, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Bulgarien, Rumænien, Moldova og Ukraine.

Hvorfor er landene langs Donau nødt til at indgå samarbejde om floden og dens miljø?

Miljømæssigt er Donau hjemsted for nogle af Europas sjældneste arter og er rig på biodiversitet, men flodbækkenet er sårbart over for forurening fra, for eksempel, gammeldags energiproduktion og spildevandsudløb.

Hvorfor har Donau og andre store floder en stærk pull effekt?

Som følge af regulering transporterer floden mindre mængder af sediment end tidligere, og den selvrensende effekt er mindsket, mens erosionen af bredderne er øget. På store strækninger er Donau kraftigt forurenet af udledninger fra kloakker, industri og landbrug samt fra skibstrafikken.

Hvilke floder løber gennem München?

Isar, biflod til Donau. Den 283 km lange flod, der løber gennem München og udmunder lidt syd for Deggendorf i Tyskland, afvander 8971 km2. Isar udspringer i Karwendelbjergene i Tyrol i 1750 m højde.

Hvilken flod løber gennem Wien?

Wien er en flod, som løber gennem Østrigs hovedstad Wien. Den udspringer i den vestlige del af Wienerwald og udmunder i Donaukanalen. Floden er 34 km lang, hvoraf 15 km er i byen Wien.

Hvorfor har skibene på floden altid frygtet Jernporten?

Navnet Jernporten forbindes især med den østligste, afsluttende strømsnævring. I århundreder var Jernporten en hindring for skibsfarten, men 1891-96 blev der bygget en 2,5 km lang kanal, så skibene kunne sejle uden om klippeskærene neden for Orşova.

Hvor mange hovedstæder løber Donau gennem?

Donau er dronningen blandt Europas floder og har bragt liv, handel, opdagelser og kultur med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden er en af Europas kulturelle hovedveje, og den byder på en perlerække af spændende oplevelser. Tag med på 11-dages krydstogt på Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder.

Hvilke push pull effekter kan få folk til at flytte fra land til by?

Demografiske og økonomiske faktorer Pull-faktorer kan være højere lønninger, bedre beskæftigelsesmuligheder, højere levestandard og uddannelsesmuligheder. Hvis økonomiske faktorer ikke er favorable, og ser ud til at kunne forværres, vil et stort antal mennesker formentlig migrere til lande med bedre udsigter.

Hvad hedder Vesteuropas længste flod?

Volga (russisk: Волга, tr. Volga) er med længden 3530 km Europas længste flod, der munder ud i det Kaspiske Hav. Vandføringen er 8.060 m³/s. Volga udspringer nordvest for Moskva i Valdajhøjderne 228 moh.

Hvad hedder den flod der løber gennem London?

Themsen (eng. River Thames) er en flod i den sydlige del af England, der løber igennem London. Floden krydses af mange broer som Tower Bridge.

Hvilken flod løber gennem Østrig?

Den største og vigtigste flod er Donau, der løber ud i Sortehavet, og hovedparten af floderne i Østrig munder ud i Donau. Endvidere danner Rhinen grænse til Schweiz, og enkelte floder forsyner Elben, der dog ikke flyder gennem Østrig. Donaus bifloder er nævnt fra vest mod øst.