Table of Contents:

 1. Hvor længe holder træ alu vinduer?
 2. Hvordan vedligeholder man træ alu vinduer?
 3. Hvor tit skal vinduer smøres?
 4. Hvem laver de bedste vinduer?
 5. Hvor længe kan vinduer holde sig?
 6. Hvor tit skal vinduer udskiftes?
 7. Hvilken maling til aluminium?
 8. Kan man male metal vinduer?
 9. Hvad er bedst Rationel eller Velfac?

Hvor længe holder træ alu vinduer?

Træ-alu-vinduer er ofte dyrere end de to andre vinduestyper. Til gengæld har de en holdbarhed på omtrent 40 år.

Hvordan vedligeholder man træ alu vinduer?

Træ- og aluvinduer behøver ikke maling udvendigt, da de er beklædt med vejrbestandigt aluminium. Helt vedligeholdelsesfrie er vinduerne dog ikke. Den udvendige karm og ramme bør vaskes et par gange om året, fx i forbindelse med vinduespudsning. Brug lunkent vand tilsat lidt opvaskemiddel og en klud eller blød børste.

Hvor tit skal vinduer smøres?

Hængsler og eventuelle greb på vinduer og dørpartier skal efterses og smøres 1 til 2 gange om året, og det er også en god idé at vaske rammer, karme og glaslister af en gang eller to om året, fx i forbindelse med vinduespudsning. Brug en blød børste eller klud og vand, evt. tilsat et mildt rengøringsmiddel.

Hvem laver de bedste vinduer?

Bedst i kategorien Leverandør af vinduer
 • Sparvinduer.dk. 4,7 | 3.686 anmeldelser. ...
 • Bedst og Billigst vinduer. 4,7 | 1.710 anmeldelser. ...
 • Netbyggemarked.dk. 4,7 | 1.141 anmeldelser. ...
 • vinduesgrossisten.dk. 4, anmeldelser. ...
 • JNA Vinduer & Døre A/S. 4, anmeldelser. ...
 • Bautik.dk. ...
 • KPK Døre og Vinduer. ...
 • Outline Vinduer A/S.

Hvor længe kan vinduer holde sig?

Levetiden for vinduer kan være vanskelig at fastsætte præcist. Som udgangspunkt, og under forudsætning af regelmæssig vedligeholdelse, bør det dog kunne forventes, at et nyere vindue i det danske klima holder i 30-50 år. Vinduets tekniske levetid er oftest betydeligt kortere end den mulige levetid.

Hvor tit skal vinduer udskiftes?

Som hovedregel siger man, at vinduer skal skiftes hvert 10. år, mens døre skal skiftes mere sjældent. Dette er dog kun en tommelfingerregel, og når det kommer til virkeligheden, så er den ofte anderledes. Det er også noget, de fleste mennesker må forstå, før de går ud og foretager deres investering.

Hvilken maling til aluminium?

Hvis du vil bruge Hammerite på f. eks. aluminium eller galvaniserede overflader, skal der, for at sikre optimal vedhæftning, først påføres Hammerite Speciel Metal Primer.

Kan man male metal vinduer?

Fabriksmalede vinduer bør slibes til de får en let, mat overflade. Derved får den efterfølgende malebehandling en bedre vedhæftning. Hvis der er områder med bart metal, skal disse grundes med Quick Bengalack Metalgrunder.

Hvad er bedst Rationel eller Velfac?

Velfac ejes af VKR Holding. Et dansk selskab, som også ejer Velux og Rationel m.m. Når du vælger Velfac, så er du sikker i forhold til, at service og garanti bliver opretholdt. Hvis du bor i parcelhus, så er Velfac 200 helt unik til din udskiftning. Du får 20% mere lys ind i huset og dermed et bedre indeklima.