Table of Contents:

  1. Hvornår er det bedst at vande haven?
  2. Hvorfor kultivere?
  3. Hvad betyder kultivere jord?
  4. Hvad er en Drypslange?
  5. Hvad tid på dagen skal man vande?
  6. Hvad betyder at kultivere?
  7. Hvilken Siveslange?
  8. Hvor ofte skal man vande haven?
  9. Hvad er en geoteknisk rapport?

Hvornår er det bedst at vande haven?

Det er nok bedst at vande tidligt om aftenen, så længe vejret er som nu - varmt med en let brise. Det giver planten tid til at tørre ud, og samtidigt får rødderne en chance for at optage vand i løbet af natten. Annonce: Hvis du kun kan vande om morgenen, så gør det meget tidligt - før Solen begynder at skinne.

Hvorfor kultivere?

Traktose. Vandlidende jord kan også skyldes traktose fra byggeaktivitet på grunden. Traktose er et sammentrykket lag jord, som vand og planterødder har svært ved at trænge ned igennem. Det er let at grave ned og se, om stående vand eller dårlig plantevækst skyldes traktose.

Hvad betyder kultivere jord?

Kultivering, præparation af jord med det formål at lette dyrkning og øge udbyttet, se jordbehandling.

Hvad er en Drypslange?

Drypvandsanlæg eller drypslange Ved et drypvandsanlæg monteres en anordning på haveslangen, som leder vandet ud i flere plastslanger (drypslanger), hvorfra det drypper ned på jorden. Vandspildet er her ligeledes minimalt.

Hvad tid på dagen skal man vande?

En rigtig god idé kan være at vande om morgenen og igen om aftenen. Hvis du vander om dagen i høj sol, risikerer du at en stor del af vandet fordamper. Derudover får planterne mulighed for at suge vandet i løbet af dagen og natten. Du kan eventuelt bruge barkflis over jorden, for at holde på fugten.

Hvad betyder at kultivere?

Kultivere, (fr. cultiver, af lat. cultus), forfine; forædle; bringe på et højere dannelsestrin.

Hvilken Siveslange?

Unitechline er den bedste siveslange du kan få på markedet, den har selvrensende dyser og kan derfor "gemmes" under jorden. Husk altid at købe endestykke samt kobling til Gardena system, hvis du køber siveslange i metermål. For at der er tryk nok, må du ikke lave mere end 60 meter pr. streng.

Hvor ofte skal man vande haven?

Det er langt bedre at vande længe og grundigt og så blot vande hver 3-5 dag. På den måde får planterne bedre etablerede rødder og får mulighed for både at tage det vand til sig, som de skal bruge her og nu og får et fugt-lager et stykke nede i jorden.

Hvad er en geoteknisk rapport?

Der udarbejdes en geoteknisk undersøgelsesrapport, hvori resultaterne af undersøgelsen formidles. Der opstilles parametre for styrken i de trufne aflejringer og vandspejlsforhold til brug for den efterfølgende projektering. Der udarbejdes en anbefalet løsningsmodel for det kommende funderingsprojekt.