Table of Contents:

  1. Hvem overtog tronen efter dronning Victoria?
  2. Er Margrethe og Elisabeth i familie?
  3. Er dronningen i familie med Gorm den Gamle?
  4. Hvorfor er prins Albert ikke konge?
  5. Hvem har været konge længst?
  6. Hvilket land har den længste kongerække?
  7. Hvordan er dronning Margrethe og kong Harald i familie?

Hvem overtog tronen efter dronning Victoria?

Siden 1714 havde Storbritannien delt monark med Kongeriget Hannover i Tyskland, men da arvefølgen i Hannover fulgte den saliske lov var kvinder udelukket fra arvefølgen. Mens Victoria arvede den britiske trone, overgik Hannover til hendes fars upopulære lillebror, Ernst August, hertug af Cumberland.

Er Margrethe og Elisabeth i familie?

Hendes oldemor var dansk prinsesse, og hendes mand var græsk-dansk prins. Men selvom den britiske dronning Elizabeth, der onsdag fylder 95 år, har danske aner og er i familie med dronning Margrethe, så er forholdet til det danske kongehus ikke særlig tæt. Det er der en bestemt årsag til.

Er dronningen i familie med Gorm den Gamle?

Gorm er stamfader til den danske kongefamilie, og selv om linien ikke altid er direkte, kan den dog føres op til vores nuværende regent Dronning Margrethe 2.

Hvorfor er prins Albert ikke konge?

Kong Albert II af Belgien blev i 1959 gift med Donna Paola Ruffo di Calabria. De har børnene kong Philippe, prinsesse Astrid og prins Laurent. Albert blev konge i 1993 efter at hans bror, den barnløse kong Baudouin, gik bort. Kong Albert abdicerede i 2013, hvorefter kong Philippe overtog den belgiske trone.

Hvem har været konge længst?

Christian 4. (-), konge af Danmark og Norge -1648 og dermed den hidtil længst regerende af samtlige danske monarker.

Hvilket land har den længste kongerække?

Som fast institution er det engelske kongedømme ældst. Det kan dateres tilbage til Alfred den Store, der regerede Sydengland fra 8.

Hvordan er dronning Margrethe og kong Harald i familie?

Ligeledes er det danske kongehus i tæt familie med det norske, da Kong Harald ligesom Margrethe nedstammer fra Frederik IIX. Harald er gift med Dronning Sonja, hvilket i sin tid skabte debat, da hun var borgerlig, men de fik hinanden til sidst og et norsk fjeldfyldt kongerige. Den ældste er Märtha Louise.