Table of Contents:

  1. Er kødædende planter farlige?
  2. Hvor stor kan en kødædende plante blive?
  3. Hvad er det farligste i Danmark?
  4. Hvad kaldes et dyr som både spiser planter og dyr?
  5. Hvad spiser Venus fluefanger?
  6. Hvad dræber planter?

Er kødædende planter farlige?

En kødædende plante får næringsstoffer (fx kvælstof og fosfor) ved at fange og fordøje dyr, især insekter. De spiser (nedbryder) insekterne med særlige fordøjelsesenzymer. Soldug og kandebærer er nogle af de kødædende planter, der kan indfange fluer. Andre arter hapser især mindre insekter.

Hvor stor kan en kødædende plante blive?

Venus fluefanger er en lille plante med rosenskillede blade, der bliver op til 20 cm i diameter. Om foråret er dens blade lange, smalle og vokser opad, ved efteråret er dens blade korte, bredde og ligger på jorden. For enden af bladene sidder fælden.

Hvad er det farligste i Danmark?

En fast gæst i den danske sommer er hvepsen. De fleste har dasket til den, men de færreste ved nok, at det er danmarks farligste dyr! Hvepsen er skyld i mange dødsfald, da man kan blive kvalt, hvis man stikkes i munden eller svælget. Mange mennesker er også allergiske overfor bistik, hvilket kan være dødeligt.

Hvad kaldes et dyr som både spiser planter og dyr?

At dyr, der spiser både kød og planter, kaldes for altædere. At man ikke kun ud fra kraniet alene kan bestemme, om dyret er et rovdyr, byttedyr eller begge dele.

Hvad spiser Venus fluefanger?

Fluefanger (Dionaea muscipula) eller Venus-Fluefanger er en kødædende plante. Den fanger insekter, spindlere og andre små dyr, for eksempel fluer, edderkopper, snegle, larver og fårekyllinger, ved at klappe to sider af et blad sammen om byttet, lidt ligesom rovdyr gør med deres mund.

Hvad dræber planter?

De mest almindelige skadedyr
  • Bladlus: Insekter, som lever af plantesaft. ...
  • Skjoldlus: Disse insekter har et skjold og ligner små brune plader, der sidder på undersiden af bladene.