Table of Contents:

  1. Er antiperspirant usundt?
  2. Hvorfor er det aluminium i deodoranter?
  3. Hvad er forskellen på deodorant og antiperspirant?
  4. Er aluminium farlig for kroppen?
  5. Kan man bruge for meget deo?
  6. Hvad er en antiperspirant?

Er antiperspirant usundt?

Aluminiumklorid er det stof, som går ind og hæmmer svedproduktionen under armene ved brug af en antiperspirant, der indeholder aluminium. Måske har du siddet og tænkt 'Er aluminiumklorid farligt? ', og det korte svar på dette spørgsmål er: Det kan være farligt, hvis det optages i for store mængder i kroppen.

Hvorfor er det aluminium i deodoranter?

Aluminium virker svedhæmmende I de fleste deodoranter er der et indhold af såkaldte aluminiumssalte, som dæmper mængden af sved, som du producerer i armhulen. Disse kaldes også antiperspiranter.

Hvad er forskellen på deodorant og antiperspirant?

Forskellen på en antiperspirant deodorant og en almindelig deodorant er, at en antiperspirant deodorant både hæmmer svedproduktionen og samtidig afgiver duft. En almindelig deodorant skjuler kun svedlugt, men hæmmer ikke svedproduktionen.

Er aluminium farlig for kroppen?

Især er nervesystemet, fordøjelsen, leveren og nyrerne samt cellernes mitokondrier, følsomme for skader fra tungmetaller. Aluminium viser sig at påvirke den menneskelige krop negativt. Selv om Aluminium er et let-metal, regnes det som et tungmetal, da aluminiums giftighed nu er ved at blive erkendt.

Kan man bruge for meget deo?

Du har brugt det samme produkt for længe Så kan det meget vel være, at det ikke virker så godt længere. Det er nemlig sådan, at kroppen kan blive resistent over for den samme type antiperspirant, hvis man bruger den samme i for lange perioder.

Hvad er en antiperspirant?

Den helt store forskel på en god gammeldags deodorant, som vi alle kender og en antiperspirant er, at en deodorant ”blot” forsøger at modvirke lugten af sved, men forhindrer dig ikke i at svede og du risikerer derfor stadig at få svedpletter.