Table of Contents:

  1. Hvordan kommer man af med skadedyr?
  2. Hvordan undgår man skadedyr?
  3. Hvem spiser persille?
  4. Hvor mange points scorer din have på biodiversitet?
  5. Hvordan bekæmpes boglus?
  6. Hvordan bekæmpes klannere?
  7. Hvorfor dør min persille?
  8. Hvorfor går persille ud?
  9. Hvordan bekæmper man Støvlus?
  10. Er boglus farlige?

Hvordan kommer man af med skadedyr?

Der findes en række forskellige metoder. Et par af dem er at du kan benytte insektpudder som bekæmpelse af et hvepsebo. Det kan også være en idé at ringe efter professionel assistance. Det er den mest sikre måde, og der arbejdes altid med godkendte insektmidler, der har dokumenteret effekt over for jordhvepse.

Hvordan undgår man skadedyr?

Varier dine planter Blander du forskellige slags planter kan du tiltrække nyttedyr – for eksempel mariehøns eller rovbiller. Nyttedyrene spiser en del af skadedyrene. I køkkenhaven kan du undgå at plante den samme afgrøde 2 år i træk på det samme sted. Dette tiltrækker både skadedyr og plantesygdomme.

Hvem spiser persille?

Hvem spiser/ødelægger min persille? Den række med persille, jeg såede i foråret, kom lidt spredt, fordi myrerne rendte med frøene. Men de få tilbageværende planter får lov at stå i fred. Det er imidlertid ikke nok, så derfor har jeg sået mere et andet sted, hvor persillen i hvert fald er i fred for myrerne.

Hvor mange points scorer din have på biodiversitet?

Sådan får din have point Alle slags haver kan vurderes, men store haver vil have lettest ved at score højt. Der findes næppe mange haver med 20 points eller derover, og en typisk have vil opnå under 10 points. De fleste vil dog med en overkommelig indsats kunne opnå mellem 15 og 20 points i deres have.

Hvordan bekæmpes boglus?

Boglus kan bekæmpes via sprøjtebehandling. Dette gøres, hvor man hurtigt og sikkert vil problemet til livs. Behandlingen foregår således, at vor skadedyrstekniker kommer ud og behandler indvendigt via spærrebælter – langs gulvpaneler. Altså en sprøjtebehandling med et langtidsvirkende middel.

Hvordan bekæmpes klannere?

Klannere kan bekæmpes effektivt med med insektmiddel, spray, insektfælde, insektfanger, demand, k-othrine, RTU, Aqua-py, spray eller ultralyd fra SkadedyrShop.dk - online salg af effektive midler mod klannere.

Hvorfor dør min persille?

generation er faktisk i stand til at udhule persillens små rødder. Det kan være svært at se, men graver man forsigtigt en klump persille op, og vasker rødderne, vil man kunne se, at rodenderne ofte mangler. Derfor kan persillebladene ikke optage vand og nærring, hvilket resulterer i, at de bliver gule og til sidst dør.

Hvorfor går persille ud?

Det er en sygdom på rødderne. Du kan se, om din persille er ramt, ved at grave et par planter op og se på rødderne. I mange tilfælde skyldes mistrivsel dog simpelthen bare, at persille er en krævende plante, og at den ikke har fået så meget næring og vand, som den gerne ville have.

Hvordan bekæmper man Støvlus?

Støvlus bekæmpes ved at fjerne fugten fra lokaler og varer ved hjælp af tørring, ventilation og opvarmning og ved isolering af kolde, og derfor fugtige vægge. Behandling af klamme vægge med et mug- og skimmeldræbende middel kan undertiden give resultat, men på længere sigt er det nødvendigt at fugten fjernes helt.

Er boglus farlige?

De er ikke sundhedsfarlige, og de angriber aldrig mennesker trods navnet. Som navnet boglus antyder, kan de også findes i bøger og papirer, især hvor disse opbevares noget fugtigt. Her lever de især af skimmel og limstoffer. Skimmelbiller forekommer de samme steder som støvlus og lever også af mug og skimmel.