Table of Contents:

  1. Hvilke partier støttede krigen i Afghanistan?
  2. Hvor mange soldater havde USA i Afghanistan?
  3. Hvem stemte for krigen i Afghanistan?
  4. Hvad var Danmarks rolle i Afghanistan?
  5. Hvorfor gik Rusland ind i Afghanistan?
  6. Hvorfor er Danmark i Afghanistan?
  7. Hvorfor gik Danmark i krig Irak og tværgående analyser?

Hvilke partier støttede krigen i Afghanistan?

Krigen mod terror Terrornetværket al-Qaida skulle nedkæmpes sammen med alle som støttede dem. Taliban-regimet i Afghanistan var de første på listen over al-Qaidas støttespillere, hvilket medførte en amerikansk-britisk invasion af landet i oktober 2001 (Læs mere om Afghanistan-krigen her).

Hvor mange soldater havde USA i Afghanistan?

Efter start af ny NATO-ledet operation fra 1. Den 1. januar 2015 begyndte den NATO-ledede Operation Resolute Support (fritt oversat: operation resolut støtte). I slutningen af 2016 reducerede USA sin styrke til ca. 8.400 soldater; de var stationeret fire steder: Kandahar, Bagram, Jalalabad og Kabul.

Hvem stemte for krigen i Afghanistan?

2006 SF og EL stemmer imod at sende flere soldater til Afghanistan, mens kun Enhedslisten stemmer imod udsendelsen til Libanon. 2007 Folketinget beslutter to gange at udsende styrker til Afghanistan. SF og EL stemmer imod.

Hvad var Danmarks rolle i Afghanistan?

Siden 2001 har Danmark bidraget til at styrke stabilitet og sikkerhed i Afghanistan. Fra 2015 har det fulde ansvar for landets sikkerhed og politiske, økonomiske og sociale udvikling ligget hos afghanerne. Danmark bistår sammen med det internationale samfund fortsat med betydelig støtte.

Hvorfor gik Rusland ind i Afghanistan?

Den islamiske modstand mod den kommunistiske dominans var stor, og modstanden ulmede i hæren. I lyset af den islamiske revolution i Iran følte Sovjetunionen sin magt så truet, at de i december 1979 gennemførte en invasion af Afghanistan.

Hvorfor er Danmark i Afghanistan?

Målet er at stabilisere Afghanistan og dermed undgå, at landet igen bliver fristed for terrorbevægelser, som kan underminere international sikkerhed, samt medvirke til at afghanerne kan se en fremtid i deres hjemland.

Hvorfor gik Danmark i krig Irak og tværgående analyser?

Undersøgelsen viser, at Udenrigspolitisk Nævn spurgte ind til grunden til at gå i krig. Regeringen vidste, at USA ønskede et regimeskifte i Irak, men oplyste det ikke til Udenrigspolitisk Nævn. Udenrigsministeriet var ikke presset til at levere et grundlag til at gå i krig i Irak, viser undersøgelsen..