Table of Contents:

  1. Er 5G stabilt?
  2. Hvilke frekvenser bruger 5G?
  3. Hvor meget bedre er 5G?
  4. Er 5G det værd?
  5. Hvilke frekvenser og bølgelængder bruger 5G mobiltelefoner?

Er 5G stabilt?

Ikke nok med at 5G kan opnå hurtigere hastigheder, er det også en meget mere stabil teknologi. Du har sikkert oplevet at din telefons netværk pludseligt bliver meget langsomt, eller helt stopper med at virke når du er i et bestemt område.

Hvilke frekvenser bruger 5G?

I Europa er 700 MHz-, 3,5 GHz- og 26 GHz-frekvensbåndene identificeret som pionerbånd for 5G. Det forventes, at der på globalt plan vil blive identificeret yderligere frekvensbånd over 20 GHz. Specifikt gælder det frekvensbåndene omkring 26 GHz, 40 GHz og 66 GHz.

Hvor meget bedre er 5G?

Du kan mærke markant hurtigere hastigheder på 5G i forhold til 4G. Med 5G kan du opleve fra Mbit. Med 4G ligger hastigheden fra 17 til 71 Mbit. På dækningskortet kan du se forventede hastigheder 5G sammenlignet med 4G - både indendørs og udendørs.

Er 5G det værd?

Det korte svar på dette spørgsmål er NEJ. Det er klart, at du ikke har indtastet denne artikel for at se, om det er værd at købe en mobil med 5G-teknologi i 20 uden at finde stærke argumenter til støtte for det negative svar.

Hvilke frekvenser og bølgelængder bruger 5G mobiltelefoner?

5G New Radio Spec (også kaldet AKA 5G NR, men mere om det senere) bruger de såkaldte millimeterbølger i EHF-båndet, som befinder sig mellem GHz. Den kortere bølgelængde (pulser mellem 10 mm og 1 mm fra hinanden) betyder, at disse frekvenser kan håndtere enorme mængder båndbredde.