Table of Contents:

  1. Er en alligator en dinosaur?
  2. Hvor længe kan en krokodille være under vand?
  3. Hvornår levede krokodillen?
  4. Hvor hurtigt kan en krokodille svømme?
  5. Kan man løbe fra en krokodille?

Er en alligator en dinosaur?

Deinosuchus er en uddød slægtning til alligatoren, der levede fra omkring 80 til 73 millioner år siden, i den sene kridttid.

Hvor længe kan en krokodille være under vand?

Under vandet opfører deres hjerter sig dog belejligt som trekamrede hjerter, hvilket gør det muligt at være neddykket helt op til 2-3 timer. Trods deres ekstreme evne til at opholde sig under vand er krokodillerne ikke vanddyr og ej heller landdyr - de er begge dele.

Hvornår levede krokodillen?

Krokodiller (Crocodilia) er en orden af oftest store, halvakvatiske krybdyr. De opstod for 83,5 millioner år siden under den sene kridttid og er de nulevende dyr, der er nærmest beslægtede med fuglene.

Hvor hurtigt kan en krokodille svømme?

I vandoverfladen kan alligatorer svømme op til 16 km i timen, og neddykkede kan deres hastighed komme op i nærheden af 25 km i timen. Også på land er alligatoren hurtig, 15–20 km i timen, og over meget korte distancer kan de nå op på næsten 50 km i timen. Alligatorer kan også springe ud af vandet.

Kan man løbe fra en krokodille?

Krokodiller skal man helst ikke skal for tæt på, for så går det galt. Men så længe, at man er lidt på afstand, så går det nok. For et hold forskere har fundet ud af, at en overraskende stor del af krokodiller kan galoppere, når de når deres topfart, viser et nyt studie udgivet i tidsskriftet Nature Scientific Reports.