Table of Contents:

  1. Hvor stor er Tasmanien i forhold til Danmark?
  2. Hvad er Tasmanien kendt for?
  3. Hvor stor er Tasmanien?
  4. Hvad er hovedstaden i Tasmanien?
  5. Hvilket land hører Tasmanien til?

Hvor stor er Tasmanien i forhold til Danmark?

Tasmanien - eller Tassie, som australierne også kalder den - er mere end halvanden gang så stor som Danmark, men der bor kun en halv million mennesker. Mange er efterkommere af tidligere straffefanger.

Hvad er Tasmanien kendt for?

Kendt er den store æbleproduktion, men her dyrkes også omkring 25 procent af Australiens kartofler. Ca. 40 procent af øen er dækket af skov, og en stor del af industriproduktionen udgøres af trævarer.

Hvor stor er Tasmanien?

68.401 km²Tasmanien / Areal Tasmanien er en ø og, sammen med 1.000 omkringliggende øer, en delstat i Australien. Den er beliggende 240 km syd for den østlige del af kontinentet og adskilt fra det af Bassstrædet. Tasmanien har et indbyggertal på 541.5) og et areal på 68.401 km². Hovedstaden og den største by hedder Hobart.

Hvad er hovedstaden i Tasmanien?

HobartTasmanien / Hovedstad Hobart er hovedstad og største by i den australske stat og ø Tasmanien. Byen er den mindste og sydligst beliggende af de australske statshovedstæder. Den blev grundlagt i 1803 som en straffekoloni og er Australiens næstældste hovedstad efter Sydney.

Hvilket land hører Tasmanien til?

Tasmanien er en ø og, sammen med 1.000 omkringliggende øer, en delstat i Australien. Den er beliggende 240 km syd for den østlige del af kontinentet og adskilt fra det af Bassstrædet.