Table of Contents:

  1. Hvad hedder de 5 dværgplaneter?
  2. Hvad er forskellen på en planet og en dværg planet?
  3. Hvorfor hedder det dværgplaneter?
  4. Hvilken gruppe af planeter er dværgplaneter?
  5. Hvornår kan man se Venus?
  6. Hvad definere en dværgplanet?

Hvad hedder de 5 dværgplaneter?

De fem dværgplaneter: Der findes med stor sandsynlighed flere hundrede dværgplaneter i vores Solsystem, men endnu har vi kun fundet og navngivet fem af dem: Eris, Pluto, Haumea, Makemake og Ceres. I 2006 definerede og navngav den Internationale Astronomiske Union en ny slags objekter i Solsystemet: Dværgplaneter.

Hvad er forskellen på en planet og en dværg planet?

Dværgplaneter er selvstændigt i omløb om Solen, deres masser har gjort dem næsten kugleformede, men til forskel fra planeter har de ikke tilstrækkelig masse til at rydde deres baner for andre himmellegemer.

Hvorfor hedder det dværgplaneter?

Man kalder objekter som er store nok til at de er runde, men som er for små til at have renset deres baner for mindre objekter med tyngdekraften modsat planeter for Dværgplaneter. De er i et selvstændigt omløb omkring solen. Den først opdagede dværgplanet var Ceres om blev opdaget i 1801 af Giuseppe Piazzi.

Hvilken gruppe af planeter er dværgplaneter?

Dværgplaneter er små kloder, hvoraf de fleste har baner længere ude i Solsystemet end planeterne. En undtagelse er Ceres, der som den første dværgplanet blev fundet 1. januar 1801. Den befinder sig i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter.

Hvornår kan man se Venus?

Merkur, Venus og Mars er alle morgenstjerner. Venus er dog tidligst på færde, idet den står op lidt før klokken 6 ved månedens begyndelse og lidt efter klokken 5 ved slutningen af februar – i god tid inden solopgang. Så den skulle være let at få øje på på himlen i øst.

Hvad definere en dværgplanet?

Definitionen på en dværgplanet er, at den skal være tilstrækkelig tung til at blive (næsten) kuglerund under indflydelse af sin egen tyngdekraft, men ikke tung nok til at have "renset" sin bane og zonen omkring banen for resterende materiale, is- og klippeblokke mv.