Table of Contents:

 1. Hvor mange dør af myggestik?
 2. Kan man blive syg af for mange myggestik?
 3. Hvilke vaccinationer skal jeg have til Vietnam?
 4. Hvor er der dengue feber?
 5. Hvor mange dør af myg om året?
 6. Hvornår er myggestik farlige?
 7. Kan man være allergisk over for myggestik?
 8. Hvad er japansk hjernehindebetændelse?
 9. Er der malaria i Vietnam?
 10. Kan man vaccineres mod dengue feber?
 11. Hvor mange mennesker dør af malariamyg?
 12. Hvad er gul feber vaccine?

Hvor mange dør af myggestik?

På verdensplan påvises mere end 200.000 tilfælde årligt, heraf dør omkring 30.000 personer.

Kan man blive syg af for mange myggestik?

Smitten overføres af myg gennem myggestik. Sygdommen kan medføre influenza-lignende symptomer og udslæt. Personer, der smittes for anden gang, kan i sjældne tilfælde blive alvorligt syge. Denguefeber findes i alle tropiske områder og er især udbredt i f.

Hvilke vaccinationer skal jeg have til Vietnam?

Inden afrejse til Vietnam anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe, samt at du konsulterer lægen angående malaria. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du også vaccineres mod Hepatitis B og Japansk Hjernebetændelse.

Hvor er der dengue feber?

Denguefeber findes ikke i Danmark. På verdensplan er det den hyppigste myggeoverførte virussygdom blandt mennesker. Infektionen er meget almindelig i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika.

Hvor mange dør af myg om året?

Men vores værste fjende – og verdens farligste dyr – er myggen. Den lille blodsuger overfører hvert år sygdomme til flere hundrede millioner mennesker og omkring 1 million dør årligt som følge. Myggen er derfor det dyr i verden, der slår flest mennesker ihjel.

Hvornår er myggestik farlige?

Den almindelige reaktion på et myggestik er kløe og en rød og hævet hud omkring stikket. Typisk bliver huden også en smule varm. Det er ubehageligt, men det er ikke farligt. De mere voldsomme reaktioner ser vi der, hvor der sker en allergisk reaktion.

Kan man være allergisk over for myggestik?

Allergi overfor myggestik I de sjældne tilfælde hvor der er tale om allergi overfor myg, kan de allergiske symptomer vise sig som reaktioner der påvirker hele kroppen. Symptomerne kan være: Vejrtrækningsbesvær. Udslæt på hele kroppen.

Hvad er japansk hjernehindebetændelse?

Japansk encephalitis (JE) skyldes infektion med Japansk Encephalitis Virus (JEV), som er et flavivirus i familie med gul febervirus. Sygdommen er udbredt i Sydøstasien. JEV findes primært hos grise og vandfugle, men kan overføres til mennesker af myg.

Er der malaria i Vietnam?

Der er risiko for malaria i hele Vietnam, pånær de større byer, Red River-deltaet, Mekong-deltaet og de flade kystområder i den centrale del af landet.

Kan man vaccineres mod dengue feber?

Rejsende, der tidligere har haft dengue feber frarådes ikke at tage til områder med risiko for dengue feber. Der er nyligt godkendt en vaccine mod dengue feber, Dengvaxia, til vaccination af rejsende, der tidligere har haft dengue feber. Vaccinen er endnu ikke markedsført i Danmark.

Hvor mange mennesker dør af malariamyg?

Halvdelen af jordens befolkning har en risiko for at få malaria. Man skønner, at der hvert år er over 200 millioner tilfælde af malaria i verden, og flere end 400.000 mennesker dør af sygdommen. Malariamyggen lever hovedsageligt i subtropiske og tropiske områder.

Hvad er gul feber vaccine?

Hvad består vaccinen mod gul feber af? Vaccinen indeholder levende, svækket gul feber virus, der har en beskyttende effekt. Den svækkede virus vil give livslang beskyttelse efter én vaccination.