Table of Contents:

  1. Hvad hedder Europas Tredjelængste flod?
  2. Hvilke millionbyer der ligger ved store floder i Europa?
  3. Hvilken flod flyder gennem flest hovedstæder i Europa?
  4. Hvad hedder den millionby i Tyrkiet der ligger på grænsen mellem Europa og Asien?
  5. Hvor er der bjerge i Tyskland?

Hvad hedder Europas Tredjelængste flod?

Øst for Nijmegen løber Rhinen videre ind i Holland for til sidst at løbe ud ved Nordsøkysten. Den største by ved Rhinen er Köln med et indbyggertal på 1.024.373 (2012). Rhinen er med sine 1.232 km den tredjelængste flod i Europa, kun overgået af Donau (2.830 km) og Volga (3.530 km).

Hvilke millionbyer der ligger ved store floder i Europa?

Den strækker sig 2857 kilometer og løber ud i Sortehavet. Faktisk går floden gennem 10 landet - Tyskland, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Bulgarien, Rumænien, Moldova og Ukraine - hvilket er flere end nogen anden flod i verden. Samtidig går Donau også gemme store byer som Wien, Budapest og Beograd. 3.

Hvilken flod flyder gennem flest hovedstæder i Europa?

Volga-floden stammer fra Valdai-bjerget mellem Moskva og Sankt Petersborg og munder ud i Det Kaspiske Hav. Det er ikke kun den længste flod i Europa, men også den største flod. Det er 3.690 kilometer langt og har et gennemsnitligt flow på 8.000 kubikmeter i sekundet.

Hvad hedder den millionby i Tyrkiet der ligger på grænsen mellem Europa og Asien?

Den europæiske del af Tyrkiet, kendt som Thrakien (tyrkisk: Trakya), omfatter 3% af det totale område, men er hjemsted for mere end 10% af den totale befolkning. Thrakien er adskilt fra den asiatiske del af Tyrkiet ved Bosporus (İstanbul Boğazı), Marmarahavet (Marmara Denizi) og Dardanellerne (Çanakkale Boğazı).

Hvor er der bjerge i Tyskland?

Man skal ikke meget langt sydover i Tyskland inden det flade landbrugslanskab bliver erstattet af bakker og bjerge... og tager man til den helt sydlige del rammer man den tyske del af Alperne, hvor man blandt andet finder Zugspitze som med sine 2.692 m.o.h. er Tysklands højeste punkt.