Table of Contents:

 1. I hvilke lande er der vulkaner?
 2. Hvad hedder en vulkansk revne?
 3. Hvor dyb er en vulkan?
 4. Hvilke lande i Europa har vulkaner?
 5. Hvad kaldes Vulkanåbninger?
 6. Hvad består vulkanens indre af?
 7. Hvor stor er en vulkan?

I hvilke lande er der vulkaner?

bali, indonesien Indonesien er på tredjepladsen over lande i verden med flest vulkaner efter USA og Rusland. Der er ikke færre end 127 aktive kratere i øriget, og til forskel fra de to lande i den nordlige hemisfære bor mennesker i den sydøstasiatiske nation meget tæt på de farlige vulkanbjerge.

Hvad hedder en vulkansk revne?

Et vulkanudbrud begynder, når trykket i kammeret af magma bliver så højt, at magmaen presses op mod overfladen. Her skydes den typisk ud af vulkanens munding, kaldet krateret. Nogle gange kommer der også store mængder af aske, som dannes, når magma kommer i kontakt med luften.

Hvor dyb er en vulkan?

Eksplosive vulkaner dannes typisk ved subduktionszoner, hvor en oceanplade dykker ned under en kontinentalplade. Derved dannes i stor dybde magma, som stiger op mod overfladen. Magmaen vil normalt ikke trænge direkte op til overfladen, men samle sig i et magmakammer i nogle kilometers dybde.

Hvilke lande i Europa har vulkaner?

Resultat af søgning efter vulkaner
 • Grækenland -> Geologisk historie. er i Middelhavets bund. ...
 • Storbritannien -> Geologisk historie. r at danne Storbritannien. ...
 • Tyskland -> Geologisk historie. kker. ...
 • Irland -> Geologisk historie. ...
 • Island -> Indledning. ...
 • Island -> Geologisk historie. ...
 • Island -> Landskaber. ...
 • Island -> Planteliv.

Hvad kaldes Vulkanåbninger?

Gasserne, der automatisk dannes ved smeltningen af den varme opstrøm vil tvinge magmaet til vejrs, og det udstrømmende materiale eller lava – kalder vi det, når det strømmer ud igennem en vulkans krater i et udbrud. Det betyder igen, at optrængningen af lavaen skyldes afgivelse af vulkanske gasser.

Hvad består vulkanens indre af?

Seismiske undersøgelser viser, at der under de fleste virksomme vulkaner findes et magmakammer(indeholdende magma/lava), som ofte har form af et rødvinsglas med forskellig kemisk sammensætning alt afhængigt af, hvor på jorden vulkanen står eller ligger.

Hvor stor er en vulkan?

De kan have mange størrelser, men de fleste er på størrelse med verdensdele og de bevæger sig meget langsomt – mellem 1-9 cm om året. Der, hvor pladerne støder op mod hinanden, finder vi de områder på jorden, hvor vulkaner, jordskælv og gejsere findes.