Table of Contents:

  1. Hvilken vulkan er den mest aktive?
  2. Hvor er der flest vulkaner i verden?
  3. Hvad hedder den mest aktive vulkan i Europa?
  4. Hvor findes de fleste vulkaner generelt hvis du kigger på et verdenskort?
  5. Hvor opstår de fleste vulkaner?
  6. Hvad hedder den vulkan i Europa der er i udbrud hver dag?

Hvilken vulkan er den mest aktive?

Kilauea befinder sig på ”The Big Island” – den største af Hawaii-øerne i Stillehavet. Vulkanen hæver sig som en skjoldvulkan 1222 meter over havet og befinder sig på 19..3 W.

Hvor er der flest vulkaner i verden?

Indonesien er det land i verden, der har flest vulkaner efter USA og Rusland. De jævnlige udbrud gør jorden frodig, men livet uforudsigeligt og farligt.

Hvad hedder den mest aktive vulkan i Europa?

Mt. Etna, som findes på Sicilien, Italien (37°44'N, 15°00'Ø), er Europas største vulkan. Den har et rumfang på mindst 350 km3 og er en af verdens mest aktive (dvs. produktive, hvad angår udbrud) vulkaner.

Hvor findes de fleste vulkaner generelt hvis du kigger på et verdenskort?

Ved Stillehavet har vi i den berømte “Ildring”, d.v.s. den kæde af vulkaner, som omkranser Stillehavet, og holder vi os til Asien, finder vi øverst i Rusland Kamchatkahalvøen med vulkaner, der ligger som perler på en snor, videre ned igennem Kuriller-ø-gruppen til japan, for at fortsætte mod Filippinerne.

Hvor opstår de fleste vulkaner?

Der, hvor pladerne støder op mod hinanden, finder vi de områder på jorden, hvor vulkaner, jordskælv og gejsere findes. Hvis to plader bevæger sig væk fra hinanden, opstår en spalte, som magma – de varme smeltede bjergarter i jordens indre – stiger op gennem.

Hvad hedder den vulkan i Europa der er i udbrud hver dag?

Vesuv (italiensk: Monte Vesuvio) er et vulkansk bjerg i Syditalien nær storbyen Napoli (40°49′17″N 14°25′32″ØKoordinater: 40°49′17″N 14°25′32″Ø). Vesuv er 1.281 m høj og er en såkaldt sammensat vulkan, der er opbygget gennem mange udbrud.