Table of Contents:

 1. Hvor mange halvlege er der i ishockey?
 2. Hvordan opstod ishockey?
 3. Hvor mange spillere har hvert hold i hockey?
 4. Hvad betyder tripping i ishockey?
 5. Hvem opfandt ishockey?
 6. Hvor mange ishockey hold er der i Danmark?
 7. Hvor mange runder er der i en ishockeykamp?
 8. Hvad er tripping?
 9. Hvad betyder shorthanded i ishockey?
 10. Hvilket land stammer ishockey fra?
 11. Hvad koster det at gå til ishockey?

Hvor mange halvlege er der i ishockey?

En ishockeykamp spilles på tre halvlege, som i ishockey hedder perioder. Hver periode er på 20 minutter og hedder 1., 2. og 3.

Hvordan opstod ishockey?

Spillet kom ud på isen i starten af 1700 tallet, da Lakota Sioux indianerne i South Dakota spillede et spil, hvor de slog til en bold med bøjede trægrene, mens de gled på isen med skøjter, der var udført af ben fra bøflens skulderblad.

Hvor mange spillere har hvert hold i hockey?

Et hold må max. bestå af 8 spillere ved det enkelte stævne. Der spilles med 4 markspillere og en målmand på banen.

Hvad betyder tripping i ishockey?

Tripping: Når en spiller med sin stav eller sit ben spænder ben for en modspiller. Slashing: Når en spiller slår en modstander med sin stav. Hooking: Når man for eksempel forsøger at stoppe en modspiller med staven.

Hvem opfandt ishockey?

Ishockey, der i dag findes over hele verden, blev opfundet i slutningen af 1800-tallet, nærmere betegnet 1875. Det var canadiske universitetsstuderende, der spillede spillet på en isbelagt sø, som lå langs med deres campus.

Hvor mange ishockey hold er der i Danmark?

Medlemsklubber. Følgende 17 ishockeyklubber er pr. 2018 medlem af Danmarks Ishockey Union: Amager Ishockey Club (herunder eliteoverbygningen Amager Islanders organiseret i selskabet Elite Ishockey Amager ApS)

Hvor mange runder er der i en ishockeykamp?

En ishockeykamp består som udgangspunkt af tre perioder. Her varer hver periode 20 minutter. I modsætning til for eksempel fodbold er der i ishockey tale om effektiv spilletid. Uret stoppes dermed ved hvert spilstop, så de 20 minutter udgør effektiv spilletid.

Hvad er tripping?

Tripping is a global community of travelers expats and locals.

Hvad betyder shorthanded i ishockey?

Et mål scoret i Powerplay bliver i kampprotokollen bogført som et powerplay-mål med forkortelsen PP. Skulle det derimod lykkes det hold som er i undertal at score betegnes et sådant mål som "shorthanded" og bliver bogført med forkortelsen SH.

Hvilket land stammer ishockey fra?

Ishockey blev udformet af canadiske studerende i slutningen af 1800-tallet, og spillet er nationalsport i Canada, som sammen med USA, Rusland, Sverige, Finland og Tjekkiet er verdens førende ishockeynationer.

Hvad koster det at gå til ishockey?

Hvad koster det at gå til ishockey? De første 3 måneder er gratis for alle begyndere og tæller fra din første træning. Når de tre måneder er gået, og I ved, at ishockey er noget for jer, betales der halvt kontingent af de resterende måneder af sæsonen indtil 31. marts.