Table of Contents:

  1. Hvad betyder de nye ejendomsskatter?
  2. Hvad betyder en højere ejendomsvurdering?
  3. Hvornår tilbagebetaling af ejendomsskat?
  4. Hvilke boligejere har betalt for meget i ejendomsskat?
  5. Hvornår kommer nye ejendomsvurderinger?
  6. Hvornår kommer der nye offentlige ejendomsvurderinger?
  7. Hvor kan jeg se om jeg får ejendomsskat tilbage?

Hvad betyder de nye ejendomsskatter?

I 2024 bliver det nye boligskattesystem så indført, og her vil ejendomsværdiskatten falde yderligere til forventeligt 0,55 procent, mens grundskylden ventes at falde til gennemsnitligt 13 promille. Det er cirka en halvering af satserne.

Hvad betyder en højere ejendomsvurdering?

Skattestop og skatteloft betyder, at du er beskyttet mod stigninger i dine boligskatter i de kommende år. Din ejendomsvurdering bruges til at beregne, hvor meget du betaler i boligskatter.

Hvornår tilbagebetaling af ejendomsskat?

Folketinget vedtog med tilbagebetalingsordningen, at de boligejere, der har betalt skat af en for høj vurdering i årene , skal have penge tilbage. Tilbagebetaling forventes primo 2022.

Hvilke boligejere har betalt for meget i ejendomsskat?

De boligejere, der i perioden har betalt boligskat af en uretfærdig høj ejendomsvurdering kan se frem til en kompensation. Tilbagebetaling sker i takt med udsendelse af nye ejendomsvurderinger.

Hvornår kommer nye ejendomsvurderinger?

De nye vurderinger bliver sendt ud i etaper over en periode, der begynder i september 2021. Du får besked med digital post, når der er nyt. Se, hvad du får fra os, og hvad du skal gøre.

Hvornår kommer der nye offentlige ejendomsvurderinger?

De offentlige ejendomsvurderinger er suspenderet. Vi begyndte at sende vurderinger ud til ejerboliger i efteråret 2021, og udsender herefter de nye vurderinger i etaper. Indtil du får din nye vurdering, gælder ejendomsvurderingen fra 2011 for ejerboliger og 2012 for øvrige ejendomme, medmindre ejendommen er omvurderet.

Hvor kan jeg se om jeg får ejendomsskat tilbage?

Med DinGeo kan du estimere din fremtidige boligskat, samt tjekke om du har penge til gode hos skat p.g.a. for høj boligskat i perioden . De nye boligskatteregler medfører, at de gennemsnitlige boligskatter sænkes i 2024, men det gælder langt fra alle boligejere. Der er nemlig kæmpestore regionale variationer.