Table of Contents:

  1. Hvad betyder Mona på italiensk?
  2. Hvad koster Mona Lisa maleri?
  3. Hvilken genre er Mona Lisa?
  4. Hvad blev Mona Lisa solgt for?
  5. Hvornår blev Mona Lisa solgt?
  6. Hvad er Mona Lisa malet med?
  7. Hvad symboliserer Mona?

Hvad betyder Mona på italiensk?

Maleriet var bestilt af den italienske forretningsmand Francesco Del Giocondo og det skulle portrættere hans hustru Lisa Gherardini. Grundet til, at værket i dag kendes som "Mona Lisa" skyldes at Mona er en sammentrækning af madonna, der betyder "my lady".

Hvad koster Mona Lisa maleri?

Mona Lisa er en af de mest værdifulde malerier i verden. Det har Guinness Rekordbog for den højest kendte forsikringsværdiansættelse i historien til $ 100 millioner USD i 1962 (svarende til $ 650 millioner i 2018).

Hvilken genre er Mona Lisa?

RenæssancenMona Lisa / PeriodeRenæssancen er en periode fra det 14. til det 17. århundrede, der betragtes som broen mellem middelalderen og den moderne tid. Det begyndte som en kulturel bevægelse i Italien i den sene middelalder og bredte sig til resten af Europa. Wikipedia

Hvad blev Mona Lisa solgt for?

Maleribasen tager ingen provision af salg. Helt tilbage i 1962 blev det forsikret for 100 millioner dollars, hvilket i dag vil svare til cirka 700 millioner dollars. Denne forsikringspris gør ”Mona Lisa” til verdens absolut dyreste maleri.

Hvornår blev Mona Lisa solgt?

Det er absolut rekord for en Mona Lisa-reproduktion", siger talskvinde for auktionshus. Raymond Hekking forsøgte i årtier at overbevise verden om, at et Mona Lisa-maleri, som han købte i en fransk antikvitetsforretning i 1953, var den ægte vare, og at maleriet, som hænger på Louvre, er en forfalskning.

Hvad er Mona Lisa malet med?

Nu til dags bruges poppel til træsko, tændstikker, kasser og paller. Men for 500 år siden blev en smuk ung kvinde portrætteret med poppel som baggrund. Eller sagt mere præcist: Mona Lisa er malet på poppeltræ.

Hvad symboliserer Mona?

Mona er et pigenavn, der kan have flere oprindelser. I Nordeuropa kan det være opstået som et diminutiv til Monika eller eventuelt til Ramona eller Simona. På de Britiske Øer kan det stamme fra navnet på en irsk helgeninde og har betydningen "ædel". ... På Latin betyder navnet "Den smukke blomst".