Table of Contents:

  1. Hvordan kunne World Trade Center kollapse?
  2. Hvem ejer World Trade Center?
  3. Hvor mange blev dræbt i World Trade Center?
  4. Hvad er grunden til 9 11?
  5. Hvad skete der med bygning 7?
  6. Hvem stod bag angrebet på World Trade Center?
  7. Hvor mange fly blev kapret 9 11?

Hvordan kunne World Trade Center kollapse?

En blanding af vand fra sprinkleranlægget og flydende aluminium fra de nedsmeltede fly skabte eksplosionerne, som fik tvillingtårnene til at kollapse. Det mener materialeforsker Christian J. Simensen fra SINTEF i Norge. Umiddelbart før de to skyskrabere i New York faldt sammen 11.

Hvem ejer World Trade Center?

februar 1993 da det blev udsat for et bombeattentat ved at en kraftig bilbombe blev sprængt af islamistiske terrorister i den underjordiske parkeringskælder under det nordlige tårn. I 1998 besluttede havnemyndigheden at privatisere World Trade Center og udleje komplekset til en privat virksomhed.

Hvor mange blev dræbt i World Trade Center?

Officielt blev næsten 3000 mennesker dræbt, da terrorister 11. september 2001 kaprede fire passagerfly og angreb USA. 2977 tabte menneskeliv for at være mere præcis. Men som årene er gået, tyder stadig mere på, at antallet af ofre for historiens mest dødelige terrorangreb er langt højere.

Hvad er grunden til 9 11?

Angrebet kom derfor bag på det amerikanske militær, som var trænet til at forsvare landets kyster og luftrum mod fjendtlige skibe, bombefly og missiler. Angrebet blev sat ind på en måde, som gjorde det muligt at skabe ødelæggelse, skræk og rædsel imod et land, hvis militær er verdens stærkeste.

Hvad skete der med bygning 7?

Den 11. september 2001 kollapsede World Trade Centers nordtårn, sydtårn og den mindre bygning 7 WTC. Officielt skete den tragiske begivenhed som følge af skader fra to Boeing 767-fly, der fløj ind i tvillingetårnene og også antændte en brand i 7 WTC – men langtfra alle er overbeviste om den forklaring.

Hvem stod bag angrebet på World Trade Center?

Amerikanerne var i chok, og terrorhandlingen blev opfattet som en krigserklæring. Den amerikanske regering var overbevist om, at det var Osama bin Laden og hans terrororganisation al-Qaeda, der stod bag.

Hvor mange fly blev kapret 9 11?

Den 11. september 2001 er den dato, hvor de amerikanske storbyer New York og Washington blev udsat for terrorangreb med fire kaprede indenrigsfly: To fly ramte ind i World Trade Centers tvillingetårne midt i New York. Et fly ramte det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i Washington.