Table of Contents:

 1. Hvor ligger verdens største tempel?
 2. Hvad er jødedommens helligste sted?
 3. Hvilket tempel henvises der til på Sederfadet?
 4. Hvad blev Angkor Wat brugt til?
 5. Hvad er en religiøs bygning?
 6. Hvor stor er Angkor Wat?
 7. Hvor høj er Grædemuren?
 8. Hvem opførte Jerusalems tempel?
 9. Hvem er angkar?
 10. Hvad gør man ved Grædemuren?
 11. Hvor ligger Al Aqsa moskéen?

Hvor ligger verdens største tempel?

Angkor Wat i Cambodja: Verdens største religiøse bygning.

Hvad er jødedommens helligste sted?

Tempelpladsens vestmur, Grædemuren, er i dag den eneste rest af jødernes tempel og regnes for jødedommens helligste sted. I dag ligger Klippehelligdommen (opført i 691) og Al-Aqsa-moskéen (opført ca. 638) på området, der regnes for islams tredje helligste sted efter Mekka og Medina.

Hvilket tempel henvises der til på Sederfadet?

Pesach er derfor en af de tre ældste pilgrimsfejringer, hvor man plejede at tage til templet i Jerusalem for at tilbyde ofringer til Gud. I dag er helligdagen centreret omkring hjemmet, familien og sederfadet.

Hvad blev Angkor Wat brugt til?

århundrede som hans statstempel. Udenom templet lå hovedstaden, bestående af nu forsvundne træbygninger. Som det bedst bevarede tempel i området er det det eneste tempel, der har bibeholdt sin religiøse betydning op til vores dage, først som hinduistisk tempel indviet til Vishnu og siden som buddhistisk tempel.

Hvad er en religiøs bygning?

Kirker, synagoger, moskéer og templer er alle navne på religiøse bygninger. Ved du, hvilke religioner de tilhører? De religiøse bygninger findes overalt på jordkloden.

Hvor stor er Angkor Wat?

163 haAngkor Wat / Areal

Hvor høj er Grædemuren?

19 mGrædemuren / Højde

Hvem opførte Jerusalems tempel?

I Jerusalem opførte Salomon ifølge Det Gamle Testamente et tempel, og byen blev betragtet som Guds hellige by, en valfartsby for alle folkeslag. Templet blev ødelagt af romerne i år 70 efter et jødisk oprør.

Hvem er angkar?

De Røde Khmerer (fransk Khmers Rouges) var et cambodjansk kommunistparti og guerillabevægelse, der med Pol Pot i spidsen styrede Cambodja fra 19. Under De Røde Khmerer fandt et af verdenshistoriens mest omfattende folkemord sted.

Hvad gør man ved Grædemuren?

Det er svært at finde en plads i en af Grædemurens revner, hvis man ønsker at efterlade en skriftlig bøn eller et ønske til Gud.

Hvor ligger Al Aqsa moskéen?

Al-Aqsa-moskeen er en moské i Jerusalem, bygget ca. år 705. Det er det tredje helligste sted indenfor Islam, efter Mekka og Medina.