Table of Contents:

 1. Hvem er den næste konge i Danmark?
 2. Hvor boede kongerne?
 3. Hvem var Danmarks største konge?
 4. Hvad hedder dronning Margrethe den andens far?
 5. Hvem var den første konge i vikingetiden?
 6. Hvad hedder Danmarks næste regent?
 7. Hvem var den første konge i verden?
 8. Hvad betyder emune?
 9. Hvem er den længst siddende monark?
 10. Hvad blev Frederik 6 presset til i 1834?
 11. Hvem var dronnings far?

Hvem er den næste konge i Danmark?

Vi ved ikke rigtigt, hvornår Danmark blev samlet under ét kongerige. Men fra sagnene kender vi Kong Dan, der måske har givet navn til landet Danmark, hvis ikke Danmark gav navn til kongen. Og vi hører om Kong Skjold og hans efterfølgere, Skjoldungerne.

Hvor boede kongerne?

I de frankiske annaler nævnes kongerne som herskere over Jylland, Fyn, Skåne og Vestfold, men i Adam af Bremens krønike er der ingen beskrivelser af rigets størrelse, og derfor har nogle af kongerne omkring Sigtrygs regeringstid muligvis kun regeret over Jylland eller Sønderjylland, ligesom der stadig ikke er nogen ...

Hvem var Danmarks største konge?

Knud den Store herskede over det største, nordiske rige nogensinde og bragte fred i en farlig tid. Men pludselig døde han. Og han var ikke den første.

Hvad hedder dronning Margrethe den andens far?

Frederik 9. Konge af Danmark fra 1947. Far til H.M. Dronning Margrethe 2. og den nok mest vellidte danske konge gennem tiden. Frederik 9.

Hvem var den første konge i vikingetiden?

: Knud den Store af Danmark, Norge og England Så i 1015 sejler Knud til England med en flåde på 160 skibe og flere tusind krigere. To år sene ved den engelske kong Æthelreds død, blev han konge over England.

Hvad hedder Danmarks næste regent?

For tiden ser arvefølgen til den danske trone således ud: Kronprins Frederik. Prins Christian. Prinsesse Isabella.

Hvem var den første konge i verden?

I år 780 begyndte frankerne at skrive om deres venner og fjender i de såkaldte Frankiske Rigsannaler. Og her omtales 'Godfred danernes konge' første gang i år 804 – altså mere end 130 år før Gorm den Gamle nævnes første gang.

Hvad betyder emune?

Hans tilnavn 'Emune', som han fik, mens han levede, betyder 'den altid mindeværdige'. Der var altså stærkt delte meninger om Erik Emune. Det tyder hans endeligt også på, idet han den 18. september 1137 på et ting ved Ribe blev gennemboret af et spyd af en hirdmand, der blev kaldt Sorte Plov.

Hvem er den længst siddende monark?

Thailands kong Bhumibol Adulyadej har eksempelvis siddet på tronen i 68 år - det gør ham til den længst regerende, nulevende monark i verden. Japans kejser Hirohito regerede landet i mere end 63 år (). Her ses han med sin kone, kejserinde Kuni Nagako i 1946.

Hvad blev Frederik 6 presset til i 1834?

Prins Frederik var i 1828 blevet gift med kongens datter, men ægteskabet fungerede ikke og Frederik blev af kongen tvunget til skilsmisse i 1834. Måske var det en vision om, at denne fremtidige konge ville dø uden kongearvinger, der gjorde, at kongen allerede i 1831 havde taget den da 13-årige senere Christian 9.

Hvem var dronnings far?

Frederik 9. Konge af Danmark fra 1947. Far til H.M. Dronning Margrethe 2. og den nok mest vellidte danske konge gennem tiden. Frederik 9.