Table of Contents:

  1. Hvor mange soldater døde i Vietnam?
  2. Hvad gik Vietnam krigen ud på?
  3. Hvor mange amerikanske soldater døde under Vietnamkrigen?
  4. Hvad er Viet Minh?
  5. Hvilke våben blev brugt under Vietnamkrigen?
  6. Hvad er Agent Orange?
  7. Hvad kæmper Ho Chi Minh for?

Hvor mange soldater døde i Vietnam?

Krigen kostede 58.000 dræbte amerikanske soldater og mellem 2 og 5,7 millioner vietnamesere. Et stort antal af disse var civile. Selvom et præcist tal for dræbte vietnamesere er svært at fastsætte, viser den store forskel mellem amerikanske og vietnamesiske dræbte USA's overvældende ildkraft.

Hvad gik Vietnam krigen ud på?

Vietnamkrigen var en væbnet konflikt mellem det kommunistiske Nordvietnam med støtte fra Sovjetunionen og Kina på den ene side, og Sydvietnams regering og USA på den anden. Den foregik i årene , og kostede millioner af mennesker livet.

Hvor mange amerikanske soldater døde under Vietnamkrigen?

58.000 amerikanske soldater døde i Vietnam. Det er frygteligt nok i sig selv, ligesom det millionstore vietnamesiske tabstal. Men med de amerikanske soldaters død opstod også et traume i USA, hvor skammen bliver ved med at skurre mod nederlagsfølelsen.

Hvad er Viet Minh?

Viet Minh (kort form af vietnamesisk: Việt Nam Ðộc Lập Ðồng Minh Hội, Forbundet for Vietnams uafhængighed) var en væbnet frihedsbevægelse, som blev grundlagt af Ho Ngoc Lam og Nguyen Hai Than i 1941 med det formål at kæmpe for Vietnams uafhængighed fra Frankrig.

Hvilke våben blev brugt under Vietnamkrigen?

Den amerikanske Vietnamkrig var beskidt. Der blev kastet uhæderligt mange klyngebomber, napalm og fosforbomber ligesom amerikanerne også benyttede store mængder af det kemiske våben Agent Orange. Til sammenligning blev der kaster mange flere bomber i Vietnamkrigen end under hele anden verdenskrig.

Hvad er Agent Orange?

Agent Orange var en gift, der blev brugt af amerikanerne under Vietnamkrigen. Man sprøjtede det på træerne, så bladene faldt af og aldrig kom tilbage. Formålet var at blotte fjenden og fratage vietnameserne deres klare fordel, nemlig deres mulighed for at camouflere sig i Vietnams tætte jungle.

Hvad kæmper Ho Chi Minh for?

I maj 1941 dannede Hồ Chí Minh Việt Minh, en national modstandsbevægelse mod besættelsesmagten Japan, i samarbejde med Võ Nguyên Giáp og Phạm Văn Đồng. Efter Japans kapitulation proklamerede Hồ Chí Minh Vietnams uafhængighed den 2. september 1945.