Table of Contents:

  1. Hvor gammel skal man være for at udføre måling og fejlsøgning?
  2. Kan man dø af 220 volt?
  3. Kan en 4 års lærling arbejde selvstændigt nær og under spænding?
  4. Hvad er L-AUS værktøj?
  5. Hvem må udføre L-AUS arbejde?
  6. Hvornår må en elektrikerlærling arbejde alene?

Hvor gammel skal man være for at udføre måling og fejlsøgning?

Personer, som udfører arbejde på eller nær ved en elektrisk installation under spænding, skal være fyldt 18 år. Stk. 2. Måling og fejlsøgning på en elektrisk installation under spænding kan udføres af personer, der er under uddannelse, hvis de er fyldt 16 år og er instrueret og under opsyn af en sagkyndig person.

Kan man dø af 220 volt?

Der findes ikke nogen ”sikker” strømstyrke eller spænding. Alvorlige helbredsskader kan ske selv ved lav spænding eller strømstyrke.

Kan en 4 års lærling arbejde selvstændigt nær og under spænding?

Er du endnu ikke fyldt 18 år, må du IKKE arbejde under spænding, og din mester skal finde en anden, som kan udføre opgaven. Skulle uheldet være ude, og du får stød, skal du straks kontakte skadestuen eller lægen, så du kan blive undersøgt. Selv små stød kan forårsage stor skade.

Hvad er L-AUS værktøj?

L-AUS er ægte elektrikerværktøj, og det er et krav for sikkert at kunne arbejde med og håndtere mange elartikler korrekt herunder tavlemateriel, løs-el og i virkeligheden alt, der benytter strøm og elektricitet.

Hvem må udføre L-AUS arbejde?

Hvem må udføre arbejde under spænding Arbejde på installationer og tavler under spænding kun udføres af sagkyndige personer, der har erfaring med de pågældende arbejdsoperationer og som er fyldt 18 år. Personer under oplæring dog udføre arbejde under spænding, når de er under opsyn af en sagkyndig person.

Hvornår må en elektrikerlærling arbejde alene?

Arbejde alene når du er under 18 år Alle har ret til ordentlige arbejdsforhold, og det gælder især dig, der er lærling eller fritidsjobber under 18 år. For at undgå at unge under 18 år overfaldes, når de er på arbejde, de ikke være uden voksne kolleger.