Table of Contents:

 1. Kan egern spise mandler?
 2. Kan egern spise kastanjer?
 3. Kan egern spise valnødder?
 4. Hvad kan egern ikke tåle?
 5. Hvornår er der egernunger?
 6. Hvad er egernets fjende?
 7. Hvordan laver man en Egernkasse?
 8. Hvad kan jeg fodre egern med?
 9. Hvad fodrer jeg egern med?
 10. Hvor højt skal en Egernkasse sidde?
 11. Kan man have jordegern som kæledyr?
 12. Hvornår har egernet unger?
 13. Hvor sover egern?
 14. Hvor mange nødder spiser et egern om dagen?
 15. Hvilken lyd siger et egern?

Kan egern spise mandler?

Egern. Alle ved, at egern elsker nødder, men spørgsmålet er, om man kan give dem alle slags nødder. - Egern skal ikke have saltede peanuts, men andre nødder eller kerner er fint nok, fortæller Anders Kofoed.

Kan egern spise kastanjer?

Føde: Agern, bog, kastanier og hasselnød, men også frugter, korn, svampe, fugleæg, rødder, knopper, skud og bark. Det grå egern går ikke i dvale, men æder hele året.

Kan egern spise valnødder?

Dyr, som spiser valnødder, er egern og især tre slags fugle – råger, krager og skader.

Hvad kan egern ikke tåle?

Egern spiser ikke brød på sammen måde som for eksempel fugle gør det. Hvis du ønsker at fodre egern i din have, så vær opmærksom på, at du ikke bare smider føden på jorden, men oppe i højden, så det ikke tiltrækker rotter. Egern kan godt finde ud af at spise af foderkasser.

Hvornår er der egernunger?

De første egernunger dukker op i løbet af marts. Jo bedre fødesituation, der er for egerne jo tidligere i marts, kommer ungerne. De bliver født i reder højt oppe i træerne, men de kan havne på jorden af flere årsager. Reden kan enten blæse ned, eller egernungen kan falde ud af andre grunde som for eksempel træfældning.

Hvad er egernets fjende?

Egernet er et lille hurtigt dyr - og det er ikke let at få fat på. Dets værste fjende er skovmåren. Den er hurtig og klatrer lige så godt som egernet. Skovmåren fanger egern i træerne - og også i deres reder.

Hvordan laver man en Egernkasse?

Den bygges af grene og kviste helt inde ved stammen og fores med tørt græs, blade, fjer og hår. Foruden denne hovedrede, bygger egernet en eller flere reder der er mere primitive. Disse bruges til at sove og spise i. Egernets yngleperiode varierer i forhold til vejret og tilgangen af føde det pågældende år.

Hvad kan jeg fodre egern med?

Hvis du vil fodre egern, så skal du sørge for at gøre det hele året, og du skal fodre med varieret kost, fx en god blanding af solsikkefrø, kerner og nødder. Suppler eventuelt med friske skiver af æbler og gulerødder. Du kan bygge din egen egernfoderstation.

Hvad fodrer jeg egern med?

Hvis du vil fodre egern, så skal du sørge for at gøre det hele året, og du skal fodre med varieret kost, fx en god blanding af solsikkefrø, kerner og nødder. Suppler eventuelt med friske skiver af æbler og gulerødder. Du kan bygge din egen egernfoderstation.

Hvor højt skal en Egernkasse sidde?

Vi anbefaler, at egernkassen opsættes minimum 2 meter over jorden. Kassen kan monteres med et solidt tov (medfølger ikke), der føres gennem de forborede huller på hver side af kassen (se billede) og bindes fast omkring stammen på et træ.

Kan man have jordegern som kæledyr?

Først og fremmest kræver jordegern masser af plads. Gerne et stort bur, på eksempelvis 50 x cm. Bunden dækkes af et tykt lag jord, som giver de små gnavere mulighed for at grave. Helt ideelt er det at give dem en voliere udendørs i sommerhalvåret.

Hvornår har egernet unger?

Hunnen føder 3-6 unger efter en drægtighedsperiode på 36-42 dage i marts-april måned. Fødslen finder sted i en rede, som hunnen enten har overtaget fra større fugle, eller som hun selv har bygget til formålet. Reden vil ofte befinde sig højt oppe i et nåletræ.

Hvor sover egern?

Ofte gemmer egernet nemlig små forråd af føde i skovbunden, i jorden eller i revner og huller i træer. Den rede, egernet skjuler og hviler sig i, er næsten kugleformet og placeret højt i et træ. Reden er lavet af kviste og plantemateriale.

Hvor mange nødder spiser et egern om dagen?

Vidste du
PlanteæderHan og hun
Unger3 – 6 (1-8) op til to gange om året
Drægtighedsperiode33-35 dage
Diegivning7-8 uger
Fødselsvægt5-8 g

Hvilken lyd siger et egern?

Og så er der rovfuglene - især duehøg og musvåge. Egernet siger lyde. Blandt andet en lille høj én der lyder som hvis du hvisker "t t t" - eller knipser to negle mod hinanden.