Table of Contents:

  1. Hvor er dronningen?
  2. Hvor er dronning Margrethe henne?
  3. Hvordan har dronningen det?
  4. Er der et kongehus i Tyskland?
  5. Hvor opholder dronningen sig i dag?
  6. Kan man afsætte dronningen?
  7. Hvilke opgaver har dronningen?
  8. Hvem er tysk kejser da Tyskland taber 1. verdenskrig?

Hvor er dronningen?

Du kan opleve vagtskifte ved Marselisborg Slot fra den 20. december, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe II holder jul på Marselisborg Slot.

Hvor er dronning Margrethe henne?

Efter fem spændende dage omgivet af vild og smuk natur på Færøerne er dronning Margrethe nu tilbage i Danmark. Ifølge den kongelige kalender har dronning Margrethe taget residens på Amalienborg i København, hvor hun flyttede ind mandag den 19. juli 2021 efter hjemkomsten fra Færøerne.

Hvordan har dronningen det?

Dronningen blev testet positiv tidligere på ugen, men har været igennem et mildt forløb. Efter at have haft et mildt forløb med covid-19 har en læge i dag vurderet, at Hendes Majestæt Dronningen kan ophæve sin isolation. Det oplyser det danske kongehus i et opslag på Instagram.

Er der et kongehus i Tyskland?

Det næststørste monarki var kongeriget Bayern, og derefter fulgte Sachsen og Württemberg, der begge ligeledes blev regeret af konger. Kejser Wilhelm II var både Tysklands kejser og konge af Preussen. Han blev født i 1859 i Berlin og døde i eksil i Holland i 1941.

Hvor opholder dronningen sig i dag?

Marselisborg Slot ligger i Aarhus og er H.M. Dronningens sommerresidens. Slottet er omgivet af en have i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker.

Kan man afsætte dronningen?

Dronningen har ingen magt over for regeringen og Folketinget, selv om det måske umiddelbart kan se sådan ud efter grundloven. Men læg mærke til grundlovens § 14, hvor dronningen "udnævner og afskediger" ministrene.

Hvilke opgaver har dronningen?

Statsministeren og udenrigsministeren møder desuden regelmæssigt til referat hos Dronningen for at orientere Dronningen om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation. Dronningen står i spidsen, når der modtages statsbesøg af udenlandske statsoverhoveder, eller der aflægges statsbesøg i udlandet.

Hvem er tysk kejser da Tyskland taber 1. verdenskrig?

Kejserriget bestod indtil Wilhelm 2. s abdikation i november 1918 under Novemberrevolutionen, der også førte til afslutningen på 1. verdenskrig.