Table of Contents:

 1. Hvad hedder de forskellige tørklæder?
 2. Hvad hedder den jødiske hat?
 3. Hvor er der flest shia muslimer?
 4. Hvad hedder en muslimsk hat?
 5. Hvad hedder jødiske krøller?
 6. Hvorfor hedder det davidsstjerne?
 7. Hvornår blev Koranen åbenbaret?

Hvad hedder de forskellige tørklæder?

I mange forskellige religioner bruger man hat eller tørklæde. Her ses tre piger fra Eritrea, der bruger hijab - et tørklæde, som ikke dækker ansigtet....
 • Muslimsk brka. ...
 • Kristent nonneslør. ...
 • Amish-folkets kyser og hatte. ...
 • Jødiske parykker og tørklæder. ...
 • Muslimsk hijab. ...
 • Sikhernes dastar. ...
 • Shtreimel. ...
 • Muslimsk fez.

Hvad hedder den jødiske hat?

Den nok mest kendte form for kalot er den kippa eller keppish, som bæres af jødiske mænd, men fx katolske gejstlige bærer traditionelt også en kalot (kaldet pileus eller zucchetto).

Hvor er der flest shia muslimer?

Målt på antal personer er de fire lande i verden, hvor der bor flest shiamuslimer, Iran, Pakistan, Indien og Iraq. Mellem 68 og 80 % af alle verdens shiitter bor i et af disse fire lande.

Hvad hedder en muslimsk hat?

En hijab (udtales [hiˈdjɑb]) er et tørklæde, der dækker håret, halsen og skuldrene. Det bæres offentligt af nogle muslimske kvinder og piger.

Hvad hedder jødiske krøller?

Payot, også udtalt pe'ot, peyot; eller payos, peyos, peyois, payois på jiddish, er det hebraiske ord for sidekrøller eller ørelokker. Payot bliver brugt af mænd og drenge i de mest ortodokse jødiske samfund baseret på en fortolkning af den bibelske forbud mod at barbering af "hjørnerne" af ens hoved.

Hvorfor hedder det davidsstjerne?

I den arabiske tradition kaldes davidsstjernen "Davids skjold", tilsvarende betydningen af dens hebraiske navn, Magen David. Nazisterne krævede i nogle lande, at jøderne skulle gå med en gul davidsstjerne på deres tøj ("jødestjerne").

Hvornår blev Koranen åbenbaret?

Koranen er ifølge traditionen blevet åbenbaret i brudstykker til Muhammed over mere end 22 år (609/610-632) via ærkeenglen Gabriel. Selve ordet koran viser tilbage til det arabiske ord qara'a, hvilket betyder "at læse" eller "at recitere".