Table of Contents:

  1. Hvilken øgruppe ligger Salomonøerne?
  2. Hvad er den største polynesiske by i verden?
  3. Hvor mange øer er der i Polynesien?
  4. Hvilken øgruppe tilhører Mauritius og Reunion?
  5. Hvad er hovedstaden i Fiji?
  6. Hvilket sprog taler man i Fransk Polynesien?
  7. Hvem ejer Fransk Polynesien?
  8. Hvor mange øer er der i Fransk Polynesien?
  9. Hvor ligger La Reunion?

Hvilken øgruppe ligger Salomonøerne?

Oversigt. Salomonøerne er en øgruppe beliggende i Stillehavet. Den består af omkring tusind øer, som ligger i Melanesien. Landets nærmeste naboer er Papua Ny Guinea i vest og Vanuatu i sydøst.

Hvad er den største polynesiske by i verden?

Tahiti, med hovedstaden Papeete, er den største af øerne (over 1.000 km2) og er med sine 150.451 indbyggere også den mest befolkede.

Hvor mange øer er der i Polynesien?

Polynesien (fra græsk, poly = mange og nesos = ø) er en stor gruppe af over 1.000 øer i det centrale og sydlige Stillehav. Geografisk danner Polynesien en trekantet form, hvor de tre spidser af trekanten er ved henholdsvis Hawaii, New Zealand og Påskeøen.

Hvilken øgruppe tilhører Mauritius og Reunion?

Øerne Mauritius og Rodrigues udgør en del af Mascarenerne, sammen med den nærliggende franske ø Réunion og er hjemsted for et stort antal af verdens sjældneste, endemiske dyre- og plantearter, deriblandt den uddøde dronte.

Hvad er hovedstaden i Fiji?

SuvaFiji / Hovedstad Suva er hovedstad og største by i Fiji. Byen ligger på den sydøstlige kyst af øen Viti Levu, i enheden Central Fiji, hvor den er administrativt center. Suva blev hovedstad i Fiji i 1877 da geografien omkring den tidligere hovedbosættelse Levuka påøen Ovalau viste sig at give for snævre grænser.

Hvilket sprog taler man i Fransk Polynesien?

FranskFransk Polynesien / Officielt sprog

Hvem ejer Fransk Polynesien?

I 1880 annekterede Frankrig endelig øerne under navnet Établissements français de l'Océanie (EFO). Som følge af polynesiernes tiltagende modstand over for det koloniale styre måtte Frankrig i 1957 reorganisere EFO under navnet Fransk Polynesien; i 1977 fik området begrænset selvstyre.

Hvor mange øer er der i Fransk Polynesien?

Fransk Polynesien ligger i det sydlige Stillehav og består af 118 øer fordelt på et havareal på størrelse med Europa. Det betyder, at du for det meste skal flyve mellem øerne. Nærmeste fastland er New Zealand og Australien, der ligger knap 6.000 km væk.

Hvor ligger La Reunion?

La Réunion, der ligger i Det Indiske Ocean, er en fransk tropeø med samme faciliteter som i et europæisk land. Øen ligger 800 km øst for Madagaskar og udgør sammen med øerne Mauritius og Rodrigues øgruppen Mascareignes. Øen rejser sig midt i havet med bjerget Piton des Neiges, som når op i 3069 meters højde.