Table of Contents:

  1. Hvordan ser man forskel på han og hun sommerfugl?
  2. Hvor kan man se sommerfugle?
  3. Hvor langt kan en sommerfugl flyve?
  4. Hvor længe lever en dagpåfugleøje?
  5. Hvor lever dagpåfugleøje?
  6. Hvor hurtigt kan en sommerfugl flyve?

Hvordan ser man forskel på han og hun sommerfugl?

Hannen er let genkendelig med sin citrongule farve. Citronsommerfugle-hunnen er derimod lys grønhvid eller limegrøn og kan derfor forveksles med kålsommerfugl. Du kan kende dem fra hinanden ved at kigge på vingeformen. Citronsommerfuglen har nemlig en karakteristisk spids på hver vinge.

Hvor kan man se sommerfugle?

I Danmark er der cirka 70 forskellige dagsommerfugle, hvoraf vi kun møder et fåtal i vore haver – resten skal opleves i den danske natur. Det vil sige i skove, på heder, i grøftekanter, ved strande, på enge, i moser osv. At kigge på sommerfugle er en sund fritidsaktivitet.

Hvor langt kan en sommerfugl flyve?

Der er for eksempel fundet humlebier på bjerge i 5600 meters højde, hvor temperaturen er lav, og luftens tæthed og iltmængde er mere end halveret i forhold til ved havniveau. I de frie luftmasser er det da heller ikke ualmindeligt at finde små insekter i over 2000 meters højde.

Hvor længe lever en dagpåfugleøje?

Vægt: Ca. 3 g Levetid: 3 - 4 år Føde: Som larver små snegle, vandinsekter og andre larver.

Hvor lever dagpåfugleøje?

Den er udbredt i næsten hele Europa og østpå gennem den tempererede del af Asien til Japan. I Danmark findes den over hele landet, selv på mindre øer. Dagpåfugleøjen strejfer en del om og kan både ses i det åbne land og i villakvarterer, hvor der er mange blomster.

Hvor hurtigt kan en sommerfugl flyve?

Normalt flyver sommerfugle med en hastighed på mellem 8 og 20 km i timen. Men i den disciplin er sommerfuglene i Bredpandefamilien verdensmestre, idet de i flugt kan komme op på hele 60 km i timen. Iøvrigt er deres reaktionsevne, når de bliver skræmt op, dobbelt så hurtig som vor.